/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Idén már 50 százalék az újrakötések aránya

2012. november 05. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

Az idei kötelezőkampányban ismét a hűséget „bünteti” a biztosítók többsége, vagyis az új ügyfeleiknek jóval kedvezőbb tarifát kínálnak, mint a meglévőknek. A kettős tarifa hatására az idei évben immár az autósok fele (!) mondja fel, majd köti rögtön újra kötelező biztosítását eddigi biztosítójánál. A kotelezo.hu internetes szakportálon eddig a legtöbb új szerződést a K&H, a Wabard, a KÖBE és a Genertel szerezte, de jól szerepel a Groupama-Garancia és a Posta is.

„Az idei kötelezőkampány egyik legmarkánsabb eleme, hogy a szerződésüket felmondó autósok fele immár nem biztosítót vált, csupán kihasználja azt, hogy a meglévő biztosítója nagyobb kedvezményt kínál az új szerződést kötő ügyfeleinek – mutat rá Baksa Melinda, a kotelezo.hu ügyvezetője. – Az első napok adatai szerint, aki ugyanannál a biztosítónál szeretett volna maradni, de mégse csupán a biztosítója által küldött díjértesítőre hagyatkozott, hanem az új ügyfeleknek ajánlott díjat választotta, átlagosan csaknem 6600 forintot takarított meg.”

A kotelezo.hu eddigi adatai szerint folytatódott a köteleződíjak évről évre történő számottevő esése: az eddigi kötések 11 ezer forintos átlagdíjon köttettek, ami a tavalyi 12 500 forintos átlagértékhez képest újabb 12 százalékos csökkenést mutat. Az összes új szerződés 84 százalékán hat biztosító osztozik a portál adatai alapján. A kampány nyertesének már most egyértelműen a K&H tűnik: az első néhány napban az összes szerződés 27 százalékát egymaga gyűjtötte be. A dobogó többi helyének sorsa egyelőre még kérdéses, arra Wáberer, a KÖBE és a Genertel pályázhat legnagyobb eséllyel, de a többi leszakadó biztosító előtt a Groupama-Garancia és a Posta is közel 10 százalékos teljesítménnyel büszkélkedhet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/