/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Idén megdöbbentő 74 százalékkal estek vissza az autóeladások

2020. június 01. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Éves viszonylatban megdöbbentő 74 százalékkal zuhantak az európai újautó-eladások 2020 áprilisában – derül ki az Automotive News Europe által közölt, a JATO Dynamics piaci elemző szervezet adatain alapuló elemzésből. Mindössze 11 márka volt, amely ennél szerényebb veszteségeket könyvelhetett el, köztük többségben a prémium- és luxusmárkák, valamint csupán három tömegpiaci szereplő.

Az áprilisi eladások ranglistáján szereplő modellek ugyancsak komoly forgalomcsökkenést regisztráltak, ugyanakkor a tíz legnépszerűbb európai modell közül a Toyota Corolla iránti kereslet csökkent a legcsekélyebb mértékben. A Toyota alsó-középkategóriás újdonsága még bravúrosabban teljesített a január-áprilisi időszakban: egyike volt annak a mindössze három típusnak, amely növelni tudta forgalmát. A négy hónap alatt 45 557 Corollát adtak el Európa-szerte, csaknem kétszer annyit (+90,4%), mint 2019 azonos időszakában.

0420 JATO Top 10 by Region-0620.indd

Ahogy az korábbi gazdasági válságoknál már megmutatkozott, a vihar elmúltával elsősorban azoknak a vállalatoknak, márkáknak van esélye a gyors visszatérésre, amelyek még a legnehezebb időkben is képesek megőrizni helyüket a fogyasztók tudatában. A Toyota ezen a téren szintén kiváló eredménnyel büszkélkedhet: Európa 27 országát elemezve mindenki másnál több piacon bizonyult a legnépszerűbb autógyártónak. A japán márka a teljes európai piac negyedét uralja, nem kevesebb mint hét országban vezeti az eladási rangsort, emellett típusai további hét dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek.

A Baltikum legnépszerűbb típusa a Toyota RAV4: Észtországban és Lettországban az első, Litvániában a második legkeresettebb modell; ugyanitt a Corolla egy ezüst- és két bronzérmet szerzett. A Toyota Corolla magabiztosan vezeti az eladásokat Lengyelországban, Írországban és Finnországban is. A Toyota C-HR Ciprus, a Yaris pedig Görögország első számú új autója, s utóbbi Lengyelországban a harmadik helyen zárta az év első négy hónapját.

0420 JATO Top 10 by Region-0620.indd

Ami a magyarországi eladásokat illeti, a legnépszerűbb modell a Dacia Lodgy volt, a második helyen a Škoda Octavia végzett, a harmadik a Toyota Corolla lett, a negyedik helyre pedig a Toyota Yaris futott be.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/