/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Idő előtt lebukott az új Kia Sportage – videóval

2015. augusztus 20. 18:02   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Teljesen leplezetlenül kapták lencsevégre a negyedik generációs Sportage-et, melyről megállapítható, végre kívül-belül tökéletesre csiszolták a koreaiak. Élőben először Frankfurtban lesz látható.

A Hyundai és a Kia közreműködésével hamarosan bemutatkozik a Tucsonon alapuló Sportage, melyet idő előtt sikerült felvennie pár szemfüles médiamunkásnak.

A képek és a videó alapján kijelenthető, hogy a negyedik generációs kompakt crossover hibátlan külsőt és belsőt kapott, így jogosan számíthatnak a koreaiak a népszerű európai és japán márkáktól néhány átcsábított ügyfélre. Az újdonság sziluettje némiképp megmarad, azonban szinte semmilyen szögből nem fog megegyezni az előd kinézetével. Természetesen a védjegynek számító tigrisorr megmarad, csupán nagyobbra nő, illetve lejjebb kerül némiképp.

Bár már eddig se voltak gyengék a Kia modelljei a belső teret illetően, az új Sportage még egy lapáttal rádob erre, így jogosan nevezhetjük gusztusosnak, igényesnek, ami vár ránk – letisztult kezelőszervek, szép formák és jó anyaghasználat lesz a jellemző.

A motorválasztékot illetően nem valószínű nagy meglepetés, így az 1.6 literes benzines erőforrás feltöltő nélküli 135 lóerős (99 kW), illetve turbóval lélegeztetett 176 lovas (129 kW) változata egyaránt elérhető lesz. Gázolajos fronton az 1.7 literes CRDI 115 lóerős (85 kW) kiadása és a 2.0 literes négyhengeres aggregát 136, valamint 184 lóerős (135 kW) verziói állnak majd rendelkezésre. Alapvetően elsőkerék-meghajtással érkezik majd a crossover, azonban felárért összkerekes konfigurációban is hazavihető lesz, míg a hatsebességes kézi váltót motorizáltságtól függően hat- vagy hétsebességes automatára lehet lecserélni – utóbbi már duplakuplungos szerkezet.

Az újdonság a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be hivatalosan és élőben először a nagyközönségnek.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/iV5-r0fjvNM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/