/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Időben készítsük fel autónkat a hideg időjárásra

2015. október 16. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Az év végével a téli hideg, csapadékosabb időjárás is megérkezik, ezért autónk műszaki állapota fokozott figyelmet érdemel. Számos veszélyt rejt az átmeneti időszak, melyek elkerülhetőek, ha időben felkészülünk a megváltozott körülményekre. Ilyenkor a márkaszervizek kedvezményes akciókkal várják az autósokat, ezzel is segítve a problémamentes autózást a mindennapokban. Nem csak óvatosabban kell autónkat vezetni, hanem gépkocsink karbantartása is ekkor válik időszerűvé.

Az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, az ablaktörlő, a futómű és a fékrendszer állapotának felmérése nélkülözhetetlen a biztonságos őszi közlekedéshez. Ilyenkor az autó elektronikája fokozott igénybevételnek van kitéve, és az első éjszakai fagyok is komoly megterhelést jelenthetnek. A kopott, elhasználódott egységeket ki kell cserélni.

Érdemes ügyelni az ablaktörlőlapátok állapotára, valamint az ablakmosó- és hűtőfolyadékok feltöltésére is. Gyakori lehet a szélvédők és ablakok párásodása, ami rontja a látási viszonyokat és távolságbecslő képességünket.

Az időjárásból adódó szennyeződések, mint sár, vízpermet és jég ronthatják a lámpák hatásfokát, így érdemes odafigyelni a tisztán tartásukra. A rövidülő nappalok miatt egyre többet kell majd a fényszórókat használni, így ezeket időben szükséges megfelelően beállíttatni.

A biztonságos autózás alapkövetelménye a futómű és a gumik kifogástalan állapota, s mivel a nyári gumik hét fok alatt már nem teljesítik feladatukat, így használatuk nem javasolt a késő őszi időszakban, ezért ezeket cseréltessük le megfelelő téli abroncsokra, ne várjunk az első hóesésig!

A lengéscsillapítók állapotát műszeres méréssel ellenőriztessük, mert az autó úttartását, stabilitását, és a fékút hosszát is meghatározza.

A márkaszervizek a tél előtti felkészítést jelentős kedvezményekkel támogatják. Ezeket az egyes márkák honlapján lehet megtalálni, illetve a márkaszervizek adnak tájékoztatást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/