/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így használja a japán a közösségi autót

2019. július 13. 15:04   |   Autoblog
címkék:  

Vannak japánok, akik úgy bérelnek közösségi autót, hogy nem közlekednek vele, hanem munka- vagy pihenőhelynek használjak. A kölcsönzőknek persze, akik a főleg futásteljesítmény alapján kapják a díjat, ez egyáltalán nem tetszik.

Amikor az autómegosztó cégek kezdtek csodálkozni azon, miért kapják vissza kocsijaikat szinte ugyanazzal a kilométerállással, utánanéztek az oknak. Mint kiderült, sokan csak egész rövid útra, vagy egyáltalán nem használják a kocsit. Legalábbis mozgásra. Helyette beülnek, hogy legyen egy kis nyugalmuk, megehessék az ebédet, vagy szundítsanak egyet… Vannak akik hátradöntik az ülést, majd hosszan telefonálgatnak, családdal, barátokkal. Mások az autóban töltik fel telefonjukat és egyéb elektromos kütyüiket, ami nélkülözhetetlen is lehet: a Japánban nem ritka földrengések idején megszakadhat az elektromos hálózat és az autó akkuja marad az egyetlen forrás.architecture-2561503_640

Népszerű a kölcsön-kocsi a japánoknál akkor is, ha bevásárló-körútra mennek. Az autóért óránként kevesebb, mint hét eurót kell csak fizetni, ami olcsóbb, mint a csomagmegőrző szekrény bérleti díja a pályaudvaron. Mindez persze nem lelkesíti a kölcsönző cégeket, ezért azok figyelmeztetik is ügyfeleiket: ne járassák helyben a kocsik motorját csak azért, hogy fűtsenek, vagy hűtsenek – az autónak az a legjobb, ha gurul…

A tanácsoknak kevés foganatja van, mivel Japánban általában csökken a kereslet az autó iránt. A fiatalokat egyre kevésbé érdekli, sokan nem is szereznek jogosítványt és tömegközlekedéssel járnak, ami gyorsabb. Parkoló alig van, az utcán nem lehet parkolni és aki be akarja jelenteni a kocsiját, annak igazolnia kell, hogy van saját parkolóhelye. (Forrás: Süddeutsche Zeitung)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/