Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így kell utat javítani négy nap alatt

2018. december 06. 12:27   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy, a Richter-skála szerinti 7,0 erősségű földrengés rázta meg Alaszkát a múlt héten, ami több balesetet és súlyos anyagi károkat okozott az államban. Az élet azonban nem állt meg, sőt, bizonyos beszakadt utakat négy nap leforgása alatt újjáépítettek. Íme egy példa.

Igen erős, 7,0 erősségű földrengés rázta meg Alaszkát nemrég, melynek epicentruma Anchorage, az állam legnépesebb városa volt, ahol hatalmas anyagi károk keletkeztek: épületek és utak váltak életveszélyessé.

Az élet azonban nem állt meg, sőt, a fontosabb területeket mielőbb helyre kellett hozni, hogy zavartalan lehessen a közlekedés, így a további javítások is. Ennek egyik tökéletes megvalósulása látható a következő képen egy előtte-utána fotóval szemléltetve.

A felső fotó a november 30-i állapotot tükrözi, amikor gyakorlatilag eltűnt az egész autópályalehajtó, egy autót is magával ragadva. Az alatta látható kép pedig december 4-én készült, amikor már festve, tükörsima aszfaltburkolattal vehették birtokba az autósok az új szakaszt. Ehhez több mint 50 méteren kellett eltakarítani a romokat, feltölteni a lyukat, amit aztán elsimítani, majd leaszfaltozni – mindezt télies körülmények között, ezért egy különleges összetételű, hidegben is gyorsan kötő anyagot használtak.

A gyors helyreállítást a külön e célra létrehozott pénzügyi alapból finanszírozták, ezért is valósulhatott meg ilyen hamar. Az igazsághoz az is hozzátartozik továbbá, hogy az útszakasz többi része nem örvend ilyen fényes állapotnak, még a felfestés is csak halványan kivehető. Ehhez azonban érdemes megjegyezni, hogy bizonyos javításokat csak ideiglenes jelleggel végeznek el, amíg az időjárási körülmények és egy másik pénzalap nem áll rendelkezésre a teljes szakasz renoválásához. Bármi is legyen az igazság, bravó Alaszka!


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!