/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így lehet megóvni az autó fényezését!

2019. augusztus 06. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Az autó fényezését nem csak az időjárás viszontagságai állíthatják próba elé, hanem a különféle mechanikai behatások is, amelyeknek következtében karcok keletkeznek, elhalványulnak a színek. A megfelelő ápolás azonban sokat segíthet abban, hogy a karcok tompíthatóak legyenek, és a fény a kívánt színvonalon szolgálja az esztétikus megjelenést.

automosas

Elsősorban fontos, hogy a megfelelő alapanyagokat használjuk az autómosáshoz. Sokan vannak úgy vele, hogy inkább maguk végzik az autómosást a kertben, hiszen így kiválaszthatják, hogy milyen alapanyagokat használjanak ahhoz. Az autóápoló szivacs kiválóan alkalmas arra, hogy a felületi szennyeződéseket kíméletesen távolítsuk el, méghozzá anélkül, hogy a fényezést védő viaszréteget is leszednénk. Az autoalkatreszonline24.hu szerint célszerű sok vízzel dolgozni, és a szivacsot mindig alaposan kiöblíteni, így ugyanis elkerülhető, hogy a szennyeződések megkarcolják a fényezést. A mosáshoz érdemes például a délelőtti órákat választani, amikor még nincsen felforrósodva a fényezés. Javasolt a sampont gyorsan leöblíteni, hiszen, ha rászárad, akkor foltos marad a felület.

A rendszeres karbantartáshoz nélkülözhetetlen a polírozás. A megfelelő készítménnyel a matt és elhanyagolt fényezés is újjá varázsolható. Az autómosó okozta karcolásoknak éppen úgy búcsút lehet mondani ilyen módon, mint a mállott festékrétegnek. Hosszabb távon a megoldás az autófólia lehet, amely nem csak az üvegfelületek esetében bizonyul ideális választásnak, hanem a karosszéria kapcsán is. A fólia egyaránt növeli a jármű komfortját és biztonságát. Az autóüveg-fóliák képesek a napsugarak akár nyolcvan százalékát is visszaverni. Kevesebb klíma is elég lehet ilyen módon, ami energia-megtakarításhoz vezet.

Karosszéria esetén a PVC alapú fóliákat használják a szakemberek. Ez elsősorban dekorációs célokat szolgál, de vannak olyan fóliák is, melyek színtelenek és elsődleges feladatuk a karosszéria védelme a sérülésektől, karcolódásoktól. A megfelelő fóliával újszerűvé varázsolható a használt autó, az új esetében pedig a karcok és a kavicsfelverődések elleni védelem biztosítása a cél. Érdemes odafigyelni erre, hiszen az autó értéke is növelhető azzal, ha a megfelelő állapotban van a karosszéria. Ez akár egy későbbi értékesítés során plusz pénzt jelenthet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/