/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így lehet megóvni az autó fényezését!

2019. augusztus 06. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Az autó fényezését nem csak az időjárás viszontagságai állíthatják próba elé, hanem a különféle mechanikai behatások is, amelyeknek következtében karcok keletkeznek, elhalványulnak a színek. A megfelelő ápolás azonban sokat segíthet abban, hogy a karcok tompíthatóak legyenek, és a fény a kívánt színvonalon szolgálja az esztétikus megjelenést.

automosas

Elsősorban fontos, hogy a megfelelő alapanyagokat használjuk az autómosáshoz. Sokan vannak úgy vele, hogy inkább maguk végzik az autómosást a kertben, hiszen így kiválaszthatják, hogy milyen alapanyagokat használjanak ahhoz. Az autóápoló szivacs kiválóan alkalmas arra, hogy a felületi szennyeződéseket kíméletesen távolítsuk el, méghozzá anélkül, hogy a fényezést védő viaszréteget is leszednénk. Az autoalkatreszonline24.hu szerint célszerű sok vízzel dolgozni, és a szivacsot mindig alaposan kiöblíteni, így ugyanis elkerülhető, hogy a szennyeződések megkarcolják a fényezést. A mosáshoz érdemes például a délelőtti órákat választani, amikor még nincsen felforrósodva a fényezés. Javasolt a sampont gyorsan leöblíteni, hiszen, ha rászárad, akkor foltos marad a felület.

A rendszeres karbantartáshoz nélkülözhetetlen a polírozás. A megfelelő készítménnyel a matt és elhanyagolt fényezés is újjá varázsolható. Az autómosó okozta karcolásoknak éppen úgy búcsút lehet mondani ilyen módon, mint a mállott festékrétegnek. Hosszabb távon a megoldás az autófólia lehet, amely nem csak az üvegfelületek esetében bizonyul ideális választásnak, hanem a karosszéria kapcsán is. A fólia egyaránt növeli a jármű komfortját és biztonságát. Az autóüveg-fóliák képesek a napsugarak akár nyolcvan százalékát is visszaverni. Kevesebb klíma is elég lehet ilyen módon, ami energia-megtakarításhoz vezet.

Karosszéria esetén a PVC alapú fóliákat használják a szakemberek. Ez elsősorban dekorációs célokat szolgál, de vannak olyan fóliák is, melyek színtelenek és elsődleges feladatuk a karosszéria védelme a sérülésektől, karcolódásoktól. A megfelelő fóliával újszerűvé varázsolható a használt autó, az új esetében pedig a karcok és a kavicsfelverődések elleni védelem biztosítása a cél. Érdemes odafigyelni erre, hiszen az autó értéke is növelhető azzal, ha a megfelelő állapotban van a karosszéria. Ez akár egy későbbi értékesítés során plusz pénzt jelenthet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/