/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Így lehet olcsóbb a kötelező

2014. november 11. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Javában tart a kötelező biztosítási kampány, ami az előrejelzések szerint mindegyik társaságnál a díjak emelésével jár. A számítások szerint a tarifák cégenként változhatnak és a pár százalékostól kezdve akár 50 százalékos drágulásig bármilyen ajánlattal találkozhatnak az autósok. Van viszont lehetőség a kötelező árának csökkentésére is.

Megéri utánaszámolni – Kép: Pixabay

Mint azt korábban megírtuk, összesen akár 5 milliárd forinttal is többet fizethetnek az autósok a kötelező biztosításért, hiszen a biztosítások díjai is emelkedtek, illetve a biztosítót nem váltó autósok költsége is emelkedik jövőre. Azonban a biztosítók közül több is 15-20 vagy akár 30 százalékot elenged a díjából, ha a szerződő lakásbiztosítást választ a kötelező mellé.

Tavaly a kötelező és lakásbiztosítás együttkötése volt az egyik legnagyobb sláger, hiszen ezzel a kfgb díját a felére is le lehetett csökkenteni. A másik népszerű párosítás a kgfb-casco volt egy évvel ezelőtt, aminek köszönhetően a kötelező akkor akár 20 százalékkal is olcsóbbá vált.

A kötelező díja azzal is csökkenthető, ha megváltoztatjuk a bevett szokásainkat. Akár 5 százalékos kedvezményt kaphat, aki úgy dönt, hogy biztosítójával kizárólag az interneten kommunikál. A korábbi évekhez hasonlóan sokat megtakaríthat az is, aki eltér a negyedéves csekkbefizetéstől, vagy aki beszedési megbízást (inkasszót) ad a számlájára. Akad olyan társaság, amely a kötés dátumától függő kedvezménnyel szolgál. Ennek értelmében további kedvezmény jár a november első felében kötőknek, míg ennél kevesebb a hónap vége felé aktívaknak. Már ezek miatt sem érdemes az utolsó percre hagyni a döntést – derül ki a PBA friss felméréséből.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/