/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen lesz az új Kia Sportage

2021. augusztus 25. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Kia Europe ma nyilvánosságra hozta az új Sportage európai modellváltozatának első vázlatképeit. A Sportage történetében most először, kifejezetten az európai vevők igényei alapján megtervezett változat is készül a Kia legnépszerűbb SUV modelljéből.

Az új Sportage tervezése során már az első vonalaktól kezdve az volt a fejlesztők célja, hogy az ötödik generáció ne csak mércét állítson a szegmensben, de kifejezetten az európai vásárlók ízlésének és elvárásainak megfelelve készüljön.

A határokat feszegető külső-belső formaterv alapvetően meghatározza az új Sportage generáció minden modellváltozatának megjelenését. Az újdonságot csúcstechnológiás konnektivitás, élénk reakciójú, fejlett technológiájú, ugyanakkor takarékos és magas hatásfokú hajtásláncok, és a legmodernebb aktív és passzív biztonsági rendszerek jellemzik. Az új műszaki alapokra épülő európai változat menetdinamikai jellemzőit kifejezetten a helyi közlekedési-, és útviszonyokra hangolták.

A Kia új formanyelve – az „Egyesült ellentétek” – képezi az új európai Sportage megjelenésének alapját, ez határozza meg az újdonság valamennyi formaelemét. Az új európai Sportage profilja a korábbinál kompaktabb és izgalmasabb, agilitást és teljesítményt sugározva. A formatervezők célja a szegmens legdinamikusabb vonalainak megalkotása volt: izmos kiállás, erős és kifinomult sziluett, éles, a felületeket megtörő karaktervonalakkal.

Az orr formái határozottak, a részletgazdag fekete hűtőmaszk vonalai a teljes első részen keresztülnyúlva szélesítik a megjelenést. Újszerű a Kia jellegzetes lebegő tigrisorr maszkja, az egyedi bumeráng alakú LED-es nappali menetfényekkel és a mátrix LED fényszórókkal. Az új Sportage sorozat egy másik fontos újdonsága a fekete tető. Hátul a karosszéria vállvonalai találkoznak a keskeny, az új Kia emblémát is körülölelő LED fényekkel. A hátsó lökhárító egyedi fekete betétje tovább nyomatékosítja a sportos és fiatalos karaktert.

Az új Sportage európai változatának digitális bemutatója szeptember 1-jén, 11 órakor lesz látható a Kia médiacsatornáin, itt az érdeklődők megismerhetik a Kia első, kifejezetten európai igények alapján megalkotott SUV modelljének további részleteit is. Az új Sportage európai értékesítése még idén elindul.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/