/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen lett az Audi Sport Quattro elektromos autóként újragondolva

2021. június 29. 13:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az E-Legend újjáélesztette a ’80-as évek legendás négykarikását EL1 néven. A külső egyértelműen a Quattro S1-est idézi, míg a technika a Porsche Taycanból érkezett, így a szórakozás garantált. Sajnos csak 30 darab készül belőle.

Aki a ’80-as években volt felnőtt vagy nőtt fel, biztos rögtön fel tudja idézni az Audi legendás sportmodelljének sziluettjét. A Sport Quattro S1 minden egyes példánya vagyonokat ér, ahogy az alábbi tisztelgésként megalkotott E-Legend EL1.

A gyártó nem titkoltan igyekezett modern köntösbe átmenteni a klasszikus négykarikás jegyeit, így az ablakok, a tetőív, a hűtőmaszk, a motorháztetőn elhelyezett három légbeömlő és a hátsó traktus is nagyon ismerős lehet, persze mai technikával felvértezve: LED fényszórók és hátsó lámpák, kamera visszapillantók, valamint hatalmas felnik és fékek találhatók az EL1-esen.

A meghajtásról már az is sokatmondó, hogy a cég a Porsche Taycan elektromos sportautó technológiáját tette alá, így három elektromotor (egy előre, kettő hátulra) került bele, melyek összteljesítménye 816 lóerő (600 kW). A motorok energiaellátásáért a 800 voltos, 90 kWh-s akkucsomag gondoskodik, épp, mint a Taycan esetében.

Ezért talán nem meglepő, hogy az EL1 hasonló menetdinamikával bír, mint stuttgarti testvére: álló helyzetből 2,8 másodperc alatt katapultál százra, de a kétszáz is kevesebb, mint 10 másodpercébe telik. A maximális hatótáv 400 km körüli, de sokatmondó adat, hogy a Nürburgring 20 km-es aszfaltcsíkján csak két kört ígér a cég az autó maximális erejének kihasználása (SportPlus mód alkalmazása) mellett. Szerencsére a villámtöltés adott, így a pálya melletti büfében kávézva egyet gyűjthetünk elég szuflát a hazaútra.

Aki azt hiszi, hogy a képeken látható autó csak egy vicc, annak eláruljuk, hogy az E-Legend nagyon is komolyan gondolja a projektet, ugyanis 30 példány legyártását tervezi, egyenként legkevesebb egymillió eurós (350 millió forint) árcédulával. Ha a történet sikeresnek bizonyul, az EL2-es már egy újragondolt Lancia Stratos HF Stradale személyében jelenhet meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/