/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Íme az első, szériában készülő karbonkerekek

2015. július 12. 13:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Ford most először részletezi a Shelby GT350R Mustangra kerülő szénszálas felnijeit, melyek az alukerekeknél 45%-kal könnyebbek, miközben jóval erősebbek is azoknál.

Bemutatta szénszálas műanyagból készült egyrészes felnijeit a Ford, melyet a Shelby GT350R Mustangra aggatnak majd.

A világ első, szériában készülő karbonkerekeit az ausztrál Carbon Revolution nevű cég biztosítja az autók alá. A görgők tömege 8,1 kilogramm/darab, ami az alufelnik 14,9 kilogrammjához képest 45%-os csökkenés, így a rugózatlan tömeg (amivel együtt az autó tömege is) 28 kilogrammal lesz könnyebb.

A spéci kerekek ráadásul kifejezetten erősek, ugyanis kerámia bevonatot is kaptak, így akár 900 Celsius-fokos hőnek, illetve UV sugárzásnak és különböző kémiai vegyszereknek is ellenállnak, amikről a két cég tesztekkel bizonyosodott meg.

Ha ez sem lenne elég, a felnik minden egyes darabját 61 különböző ponton vizsgálják meg, hogy megfelelnek-e a szigorú biztonsági követelményeknek, ami mellé 3D-s számítógépes analízis is társul – vagyis a gyártási hibák teljes mértékben kizárva. Persze a borsos ár miatt jó kérdés, mikor láthatunk Suzuki Swiften vagy Opel Astrán is hasonlót, de a technológia már adott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/