/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Íme, az új generációs Volkswagen Multivan

2021. június 13. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen bemutatta a Multivan teljes egészében új generációját. Megújult a formavilág, bent hálózatba kapcsolt kezelési, infotainment- és vezetői segédrendszerek új generációja jelent meg, s most első ízben hálózatról tölthető hibrid változat is elérhető a kínálatban.

Az új Multivannel a márka és a mobilitás új korszakát nyitotta meg a Volkswagen. A jövőben három fő pillérre – a Multivan, a Transporter 6.1 és a 2022-ben érkező ID.BUZZ – épül a Bulli termékcsalád. A haszonjármű alkalmazások specialistájaként és az immár ikonná vált California kempingautó alapjául továbbra is a T6.1 szolgál, az ID.BUZZ lifestyle-egyterű és az ID.BUZZ Cargo városi kisáruszállító formájában pedig két tisztán elektromos hajtásrendszerű modell hódíthat meg új piaci szegmenseket. Mindeközben az új, akár hétüléses Multivan minden eddiginél jobban átveheti a sokoldalú tehetség szerepét.

A mindenekelőtt a családok és a sportos, aktív vásárlók igényei szerint készült Multivan új fejlesztésű ülés- és csomagtérrendszerével számtalan mobilitási szituációhoz alkalmazkodhat, emellett immár szalonszerű belterével igényes transzfermodellként (shuttle) is kiváló ajánlat. Annál is inkább, mivel az új generáció az alapmodellel párhuzamosan még nagyobb, akár 4053 literes csomagtér jellemezte, hosszabb változatában is bemutatkozik. Hátul ezentúl már csak könnyen állítható és kivehető egyes ülések állnak rendelkezésre, így például már a kerékpárok is a beltérben utazhatnak. Továbbra is jelentős a belmagasság, amely az új panorámatetővel még bővült is.

A Multivan teljes egészében új fejlesztésű műszerfalával, illetve annak integrált kijelzőjével is hídként szolgál a digitális világ felé, s alapkivitelében digitális műszeregységgel és Ready 2 Discover infotainment rendszerrel készül. Az online szabályzóegység révén e technika már a szériafelszereltség részeként is a legkülönfélébb online szolgáltatásokat és funkciókat hozza el a fedélzetre.

Újdonság a modellsorozatban a hálózatról tölthető hibrid hajtásrendszer. A 218 LE teljesítményű konstrukció nagy hatótávokkal és alacsony összfogyasztással hozza összhangba a helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélküli közlekedést. A plug-in hibrid Multivan az eHybrid típusjelzés-kiegészítést hordozza. Emellett a kétféle – 136 és 204 LE teljesítményű – turbófeltöltésű benzinmotort kínáló, elsőkerék-hajtású Multivan is megérkezik, 2022-ben pedig a 150 lóerős TDI erőforrás is csatlakozik a kínálathoz. Az alapkivitelekhez kettős tengelykapcsolós automata sebességváltó jár.

Jelentősen bővült a vezetői segédrendszerek palettája. Egységesen az alapfelszereltség része a Car2X helyi figyelmeztetőrendszer, a városi vészfékfunkcióval kiegészített Front Assist rendszer, a sávtartás asszisztens, az új bekanyarodás asszisztenssel bővített kikerülés asszisztens, a közlekedési táblák felismerő rendszere és a sebességszabályozó.

Az innovatív új rendszerek közé tartozik az IQ.DRIVE Travel Assist menetasszisztens is, amely 0 és 210 kilométer/óra között mindvégig lehetővé teszi a részlegesen automatizált vezetést. További újdonság a Multivan kínálatában a széria LED-fényszórók alternatívájaként extrafelszerelésként rendelhető és interaktív világításszabályzással működő IQ.LIGHT – LED Matrix fényszóró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/