/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Immár 450 lóerős is lehet a BMW M3/M4

2016. január 15. 20:15   |   Autoblog
címkék:  

2016 tavaszától teljesítménynövelő csomagot tesz elérhetővé ügyfelei számára a BMW M GmbH. A vadonatúj Competition Package kereken 450 lóerőt présel ki a BMW M3 limuzin, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio orrában dolgozó soros hathengeres erőforrásból.

A BMW M3 limuzin, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio sportmodellek a nagyteljesítményű sportautók által képviselt tervezőmérnöki szaktudás és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság tökéletes kombinációjának megtestesítői. 2016 tavaszától a BMW M GmbH mindhárom karosszéria-változathoz Competition Package névre keresztelt teljesítménynövelő csomagot tesz elérhetővé, még dinamikusabb motorkarakterisztikával, látványos optikai kiegészítőkkel és komfortnövelő opciókkal fokozva a vezetés élményét.

A széles körű vezethetőségi finomhangoláson túl a Competition Package 19 lóerő teljesítmény-többletet varázsol elő a BMW M3/M4 modellpáros M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres erőforrásából, amelynek maximális teljesítménye így percenkénti 7000-es főtengely-fordulatnál 450 lóerőre nő. A többlet-teljesítmény természetesen jobb menetdinamikát is eredményez. A Competition Package csomagnak köszönhetően a BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé 0,1 másodperccel gyorsabban, kereken 4,0 másodperc alatt futja meg álló helyzetből a 100 km/órás sprintet az opcionális hétsebességes duplakuplungos automataváltóval (M DCT), míg a BMW M4 Cabrio modellnek ehhez 4,4 másodperc helyett 4,3 másodpercre van szüksége. A teljesítménynövelő csomag a hatsebességes manuális váltóval szerelt sportmodellek esetében is 0,1 másodperccel jobb 0-100-as gyorsulási időt eredményez.

A Competition Package a 19 lóerő többlet-teljesítmény mellett új rugókkal, lengéscsillapítókkal és stabilizátorokkal kiegészített adaptív M futóművet is tartalmaz, amelyet minden részletében a megnövelt teljesítményhez igazítottak a mérnökök. A csomag részeként újrakonfigurálták a Comfort, a Sport és a Sport+ vezetési módokat, a hátsó tengelyre szerelt aktív M differenciálművet és a dinamikus menetstabilizáló rendszert. A Competition Package kétségkívül leglátványosabb hozadékai a kovácsolt, géppel csiszolt, súly- és terhelés-optimalizált M könnyűfém keréktárcsák, amelyek elöl 9 x 20 collos méretben, míg hátul 10 x 20 collos méretben kerülnek az autó alá. A 666 M küllő-dizájnú felniken elöl 265/30 ZR20-as, hátul 285/30 ZR20-as gumiabroncsok feszülnek.

A BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé esetében a teljesítménynövelő csomag könnyűszerkezetes M kagylóüléseket is tartogat, amelyek extrém vezetési körülmények között tökéletes tartást, a hosszabb utazások alkalmával pedig kivételes kényelmet biztosítanak. A rendkívül sportos hangulatú utasteret BMW M-csíkozású biztonsági övek színesítik.

Az exkluzív könnyűfém kerékgarnitúrán túl a Competition Package fekete króm végekkel dobja fel a BMW M3/M4 páros M sport kipufogórendszerét, miközben minden korábbinál vérmesebb hangzást idéz elő. A Competition csomagot a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltség zárja, amely nem csupán az ablakkereteket, az oldalsó díszléceket, illetve a külső visszapillantók kereteit és talpait, de a vese alakú hűtőrácsot, az oldalsó kopoltyúkat és a csomagtérajtón található modelljelzést is magasfényű feketébe öltözteti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/