/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ismét a Suzuki hazánk legkedveltebb márkája

2015. október 01. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A piaci növekedés lassulása szeptemberben megfordult és az értékesítés újra emelkedett a tavalyi évhez viszonyítva. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének összesítése szerint szeptemberben 6270 darab új személygépkocsi, valamint 1312 darab kishaszonjármű került forgalomba. A személyautók esetén ez a mennyiség a tavaly szeptemberi számoknál 14%-kal magasabb, a teljes évre vetítve pedig eddig 12 százalékos a növekedés. A Vitarának köszönhetően a legsikeresebb hazai márka ismét a Suzuki lett.

A magyar gépjárműpiac céges és magán eladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. Az újautó forgalomba helyezések többsége céges (79%) míg a magán eladások a piac 21%-át teszik csak ki. A magán vásárlók jelenleg inkább a használt autó kínálatból elégítik ki igényeiket, bár valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része (különösen az egy-három autós céges vásárlások) magán vásárlásnak tekinthető, csupán az ÁFA visszaigénylés miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe és finanszírozásba.

A Vitara márciusban történt bevezetése óta a Suzuki értékesítése bővülő tendenciát mutat: a modell népszerűségének köszönhetően a márka visszanyerte vezető pozícióját a magyar gépjárműpiacon. Szeptemberben 928 Suzukit helyeztek forgalomba Magyarországon (ebből 597 darab Vitara), a január–szeptemberi időszakban pedig már 5049-et. A Suzuki piaci részesedése az év kilencedik hónapjában 14,8 százalékra nőtt. Szeptemberben a második az Opel (651 db), a harmadik a Volkswagen (599 db), a negyedik a Ford (591 db), az ötödik pedig a Skoda lett 580 darabos forgalomba helyezéssel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/