/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ismét a Toyota a világ legnagyobb autógyártója

2014. január 27. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Ismét a Toyota lett a világ legnagyobb autógyártója, miután tavaly 2,4 százalékkal többet, 9,98 millió darab járművet szállított ki. A második a General Motors lett, amely 9,71 millió darab járművet gyártott, a harmadik helyen pedig a Volkswagen zárta az évet, 9,7 millió darabbal. A Toyota célja idén a 10 milliós álomhatár átlépése.

A Toyota a Hino és a Daihatsu márkákat is beleszámítva 2013-ban 9,98 millióra növelte gyártási darabszámát, így 270 ezer darabbal megelőzte a General Motorst és 280 ezer darabbal többet gyártott a Volkswagennél, amelyik elképesztő fejlődést mutat. Idén az előrejelzések szerint a Toyota eléri majd a 10,32 milliós darabszámot, de valószínűleg a két fő konkurense is nagyon közel jut vagy talán el is éri a 10 milliót.

A GM éppen a teljes modellpalettája cseréjén dolgozik, aminek az eredménye az autóipar egyik legfiatalabb flottája lesz, a Volkswagen pedig a következő öt évben egyedül Észak-Amerikában 7 milliárd dollárt fog költeni. 2018-ra a világ legsikeresebb márkájává szeretne válni.

Az Egyesült Államokban a Toyota, Lexus és Scion modellek eladásai tavaly 7,4 százalékkal, 2,24 millió darabra nőttek, a Camry modell pedig 12 éve folyamatosan az eladási listák élén áll. A legnagyobb bővülés az elkövetkezendő években Kínában várható, az egyetlen olyan piacon, ahol az autóeladások meghaladták az évi 20 milliót. A Toyota idén 1,1 millió autó értékesítésével számol a hatalmas országban. Tavaly egyébként a kínai piacon a Volkswagen megelőzte a GM-et, s a Ford is több autót adott el a Toyotánál, akinek a 2013-as év rekord eladásokat hozott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/