/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Ismét egy kínai merénylet a Mercedes ellen

2018. március 18. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Úgy tűnik, a kínai mérnököknek nagyon tetszik a Mercedes-Benz által képviselt irányvonal, ugyanis ez a klónozás már a sokadik a közelmúltból. Ezúttal a népszerű terepjárót, a G-osztályt láthatjuk összetöpörödött, igénytelen tálalásban, elektromos hajtással.

Alig pár napja számoltunk be a GLA ronda kínai elektromos klónjáról, ismét megjelent egy Mercedes koppintás, ráadásul ezúttal is tisztán elektromos hajtással.

A szóban forgó K7 névre keresztelt modell a G-osztály klónja, és a Qifeng Auto által készült. Ahogy a képeken is látszik, némiképp aránytalanabb eredeti testvérénél, ugyanis mindössze 3290 mm hosszú, 1482 mm széles, 1614 mm magas és 2143 mm-es tengelytávval rendelkezik.

Ez nem véletlen, ugyanis az autót kisteljesítményű elektromos járműként (egyfajta villanyos mopedautó) kínálják megvételre a Föld legnépesebb országában. Épp ezért kétféle elektromos motorja megdöbbentően kis teljesítményt képes leadni: a gyengébb 5,3 lóerős, míg az erősebb is csupán 6,7, hozzájuk pedig 60 vagy 72V-os akkucsomagot lehet igényelni. A legerősebb kombináció végsebessége 50 km/óra, míg 170 km-es hatótávval bír.

Elején a motorháztető mellett található bumfordi kiegészítő lámpákról rögtön látszik, hogy valami nincs rendben, de amúgy árához és kínált funkcióihoz képest egész pofásan fest a kis kerekei ellenére is. Belül persze más a helyzet, de azért a négy fős kabin így is olyan extráknak ad otthont, mint az USB, GPS és Wifi képes, valamint videó lejátszásra is alkalmas központi kijelző.

Hogy mindezért mennyit kér a gyártó? Nos, az átszámítva alig egymillió forintos vételár elég barátságos egy mini Merci klónért, pláne, ha még tankolni se kell bele.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Albert Károly
2018-03-23 - 21:29

Az ár “alig 1 millio ft” de amikorra beálhatsz vele az udvarodba, már legalább 2 millát kell hogy letegyél érte. Ilyen adó;olyan adó, regdijj, meg a sogornak a százalék….


*/