/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ismét feltámad egy Shelby legenda

2018. május 18. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Tíz példány erejéig ismét kerékre állítják minden idők legritkább és legerősebb klasszikus Shelby Mustangját, az 1967-es GT500 Super Snake-et. A tíz darab „continuation” modellt eredeti specifikáció szerint, 1967-es donorautók felhasználásával szerelik össze, s mindegyik példány Shelby szériaszámot kap.

67SS-1

A Shelby Super Snake tulajdonképpen egy mérnöki tanulmány volt, amelyet a Shelby American a Goodyear nagysebességű abroncstesztjére épített 1967-ben. A főmérnök Fred Goodell egy fehér fastback modell választott alanynak. Először az erőforrást cserélték ki egy 7 literes versenymotorra, amely nem kevesebb, mint 520 lóerőt adott le, majd nagy teherbírású első tárcsafékekkel, Detroit Locker hátsó híddal és plusz kitámasztókkal, valamint speciális Goodyear Thunderbolt gumikkal látták el a kocsit. A Super Snake emellett egyedi tripla csíkozást és hatékonyabb szellőzést biztosító, áttervezett hűtőmaszkot kapott.

67SS-2

A Goodyear San Angelo-i tesztpályáján maga Carroll Shelby ült a volánhoz és 273 km/óráig tudta fokozni a tempót. Majd Goodell következett, aki egy 500 mérföldes tesztre vitte az autót és közben felállított egy új sebességi világrekordot a járműkategóriában.

Miután a teszt sikerrel zárult, a Shelby American egyik alkalmazottja felvetette az értékesítés lehetőségét, persze limitált darabszámban. Az ötletet megfontolták, ám mivel a kocsi végül túlságosan drágának bizonyult, a Super Snake programot elvetették. A prototípus megmaradt és öt évtized alatt többször gazdát cserélt; legutóbb egy gyűjtő 1,3 millió dollárt fizetett érte.

67SS-3

Most, ötven évvel később pontot tesznek az ügy végére, és elkészítenek 10 új Shelby Super Snake izomautót. A Continuation szériás Shelby GT500 Super Snake modelleket eredeti 1967-es Mustangokból fogják megépíteni, de az ügyfél korabeli Shelby Mustang donorautót is választhat. Az autó szíve marad a 7 literes V8-as Ford big block, ezúttal több mint 550 lóerős teljesítménnyel, amihez négyfokozatú kézi váltót kapcsolnak. Nem változtatnak a fékrendszeren és a megjelenésen sem, az új kocsik is tripla csíkozást kapnak. A műszerfalra a Super Snake program felélesztéséért dolgozó Don McCain és Carroll Shelby aláírásával díszített számozott plakett kerül fel.

67SS-4

Az új Shelby Super Snake izomautókat egyedi megrendelésre készítik majd, borsos, 249 995 dolláros alapárral.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/