/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a 605 lóerős Audi S8 plus

2015. augusztus 05. 15:50   |   Autoblog
címkék:  

Minden idők legerősebb és leggyorsabb A8-asát készül piacra dobni az Audi, amellyel a legfelsőbb ligába száll be. Az S8 plus 605 lóerős, 3,8 másodperc alatt gyorsul fel százra, végsebességét pedig nem szabályozza elektronika, így megfutja a 305 km/órát is.

Az alumínium karosszériás S8 plus 4 literes TFSI motorja 520 helyett 605 lóerőt mozgósít, amihez 700, túltöltéssel azonban rövid ideig 750 Nm-es nyomaték társul. A 85 lóerővel izmosított biturbó blokk elképesztő menetteljesítményeket garantál, a nulla-százas sprintet az Audi 4,2 helyett 3,8 másodperc alatt abszolválja, míg a végsebessége 250 helyett 305 km/órára emelkedett (Németországban alapfelszerelés). A módosított vezérléssel, megnövelt töltőnyomással, átalakított kipufogószelepekkel és sportkipufogó-rendszerrel 605 lóerőssé tett aggregáthoz nyolcfokozatú tiptronic váltó csatlakozik. Az erő sport differenciálművel kiegészített quattro hajtásláncon keresztül jut az útra. Alapfelszerelés az adaptív légrugózás és a dinamikus kormányzás is.

Az S8 plus 21 colos kerekeken gördül és 275/35-ös abroncsokkal kapaszkodik az aszfaltba.  A felnik karbon-kerámia fékrendszert rejtenek antracitszürke féknyergekkel.

Az S8 plus az Audi legsportosabb csúcsmodellje, amire néhány külső részlet is felhívja a figyelmet. Az első lökhárító oldalsó terelőlemezei, az alsó toldat, valamint a hátsó élspoiler opcionálisan szénszálas kivitelben is elérhetőek. A tükörházak fekete vagy karbon kivitelben rendelhetők, a hűtőrács fényes fekete, míg a lökhárító méhsejtrácsos része matt fekete. Emellett az ablakkeret fekete, a hátsó diffúzorelem szintén, és a lámpákat is besötétítették. A dupla kipufogóvégek is feketék. Az S8 plus ezen kívül szériában matrix-LED fényszórókat kap, s megrendelhető egy különleges, matt hatású ezüst fényezéssel is.

Az utastérben is számos sportos hatású részletmegoldással találkozunk. A fekete bőrkárpitozást mindenhol vörös szegélyvarrás díszíti, a műszerfalon vörös karbon betéteket látunk, a mennyezete és az ajtókra pedig fekete Alcantara kárpit került. A körműszerek szürke számlapot, fehér számokat és mutatókat kaptak, a pedálok és a lábtartó rozsdamentes acél kivitelűek. Ezen kívül az indítógomb köré piros gyűrűt illesztettek, a kormánykerékre pedig S8 logó került fel.

Az új Audi S8 plus november végétől lesz kapható, németországi alapára 145 200 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/