/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a Lamborghini új versenyautója

2022. május 10. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

A Lamborghini bemutatta az új Huracán GT3 EVO2 versenyautót, amely akárcsak az alapját adó STO modell, hátsókerék-hajtású és tízhengeres szívómotor hajtja.

A 2019-ben homologizált Huracán GT3 EVO-val szemben az új GT3 EVO2 már a FIA 2022 műszaki előírásait szem előtt tartva épült, és teljesen új aerodinamikai megoldásokat, illetve új szívórendszert vonultat fel. Az összetéveszthetetlen hatszögű légbeömlő és hátsó uszony a Huracan STO-ról került át, újdonság azonban a 10 darab hengerenkénti elektronikus pillangószelep, ami növeli az erőforrás hatékonyságát.

A kompletten szénszálas karosszéria rendkívül izmos; az új splitterek, a burkolt alváz és a diffúzor pedig fokozzák az aerodinamikai hatékonyságot. A GT3 EVO2 nagyobb leszorítóerőt generál, mint a GT3 EVO.

A FIA 2022-es előírásaihoz igazodva az oldalvédelmen is javítottak. Áttervezték a bukóketrecet, továbbá karbon-kevlár ajtópaneleket szereltek be, amikhez ezúttal a plexiablakokat is hozzácsavarozták.

Mindemellett a fékrendszert is korszerűsítették, új féknyergeket és fékbetéteket szereltek be. Az újrahangolt kipörgésgátló és ABS révén pedig a kocsi gyenge tapadási körülmények között is könnyen kontrollálható lett.

A Huracan GT3 EVO2 kiszállításai az év második felében indulnak. Arra is van lehetőség, hogy a korábbi Huracán GT3 EVO modellt EVO2 specifikációjúra alakítsák át egy átépítő készlet segítségével.

A GT3 EVO2 első szereplése a 2023-as Daytona 24 órás versenyen lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/