/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a legfényűzőbb Volvo

2015. április 15. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Sanghaji Autókiállításon bemutatott Volvo XC90 Excellence a svéd gyártó eddigi legfényűzőbb típusa. A négyszemélyes szabadidőautó egyedülálló élményt kínál a Volvo ügyfeleinek, amely a legújabb skandináv innovációkat vonultatja fel a formatervezés, a kifinomultság, a komfort és a stílus terén.

Az XC90 Excellence a Volvo vadonatúj XC90 szabadidőjárművére épül, ám a hasonlóságoknak ezzel a végére is értünk. Az XC90 Excellence az eredeti, hétüléses modellel szemben mindössze négyszemélyes; az így felszabaduló, bőséges helyet arra használták fel a tervezők és a mérnökök, hogy semmihez sem fogható utazási élményt biztosítsanak a hátul ülők számára.

A rendelkezésre álló bőséges térben túlzás nélkül első osztályú utazási élményben részesülnek a hátul utazók. Első lépésként széles és tágas, külön-külön állítható dőlésszögű ülésekben foglalhatnak helyet, amelyek nem csak szellőztethetők, de masszázsfunkciót is kínálnak. A lábtér érezhetően nagyobb, az utasok további kényelmét előhívható érintőképernyő, kihajtható asztalkák, palack- és pohártartóval ellátott hűtőszekrény, fűtő/hűtő funkcióval felvértezett pohártartó, valamint a vezető svéd üvegműves cég, az Orrefors által gyártott kristálypoharak szolgálják

Az XC90 Excellence hátsó utasterében lábtámasz, hangulatvilágítás, megvilágított tárolómegoldások, valamint világos vagy sötétszürke, egyedi bőr dekorelemek fokozzák a fényűző hangulatot. A csomagtartó funkcionalitását elválasztó elem fokozza, a minél csekélyebb zajszintet az utastér kiegészítő hangszigetelésén túl a Pirelli zajszűrő rendszerrel (Noise Cancelling System, PNCS) felvértezett abroncsai biztosítják.

Az XC90 Excellence modell utasainak zenei élményéről különleges Bowers & Wilkins audiorendszer gondoskodik, amely az eredeti 19 helyett 20 hangszóróból áll, és ezáltal páratlan hanghűséget és térhangzást kínál a hátsó ülésen.

A svédek hagyományosan rajonganak a friss levegőért, ezért az XC90 Excellence CleanZone klímaberendezését ionos légtisztító rendszerrel szerelték fel. Ez a légtisztító berendezés a levegőben lebegő szilárd részecskéknek (pl. por vagy füst) pozitív töltést ad, és ezáltal kivonja őket az utastér levegőjéből.

Az XC90 Excellence műszerfalát kontrasztos öltésekkel varrott bőr borítja, míg a tetőkárpit színében harmonizáló, tiszta nubuk szövetanyagból készült. Ami az egyedi külső stílusjegyeket illeti, az Excellence típusjelzésen kívül a B- és C-oszlopok krómozott borítása, valamint az ajtók alsó felének szintén krómozottdíszítő burkolata különbözteti meg a modellt. A többi XC90-től.

A vadonatúj Volvo XC90, amely 2014 augusztusában lépett piacra, rendkívül népszerűnek bizonyul a luxus szabadidőjárművet kereső ügyfelek körében. Már azelőtt több mint 24 ezer példányban rendelték meg a modellt, hogy akár egy autó is megérkezett volna a Volvo bemutatótermeibe. Ez nagyjából a 2015-re tervezett gyártási darabszám 50 százalékát teszi ki.

Az XC90 Excellence globális forgalmazása még 2015 során megkezdődik; a típus csak bizonyos piacokon, a tervek szerint Magyarországon is, és csak online értékesítési felületen keresztül lesz megvásárolható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/