/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a leggyorsabb Abarth

2021. július 10. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A skorpiós márka új limitált kiadású modelljétől gyorsabban ver majd az Abarthistik szíve. Az Abarth 695 Esseesse az 1964-es 695 Esseesse előtt tiszteleg, amely 690 köbcentisre felfúrt, 38 lóerős motorjával 140 km/órás végsebességre volt képes és megalapozta az Abarth legendáját. Az Esseesse modellből kétszer 695 darabot fognak gyártani, gyűjtői darab lesz.

Az Abarth mérnökei az 1964-es 695 Esseesse modellből merítettek ihletet, amely 38 lóerősre tuningolt motorjával igazi vadorzónak bizonyult az utakon. A szigorú kis skorpióból összesen 1000 darabot készítettek. A motorháztetőn elhelyezett ‘SS’ nagybetűkről és a műszerfalon megjelenő ‘esseesse’ feliratról lehetett beazonosítani. Ez volt az a kocsi, amelyik Carlo Abarthot legendává tette.

Az új Abarth 695 Esseesse fejlesztésénél a cél az volt, hogy tovább javítsák a gyorsulást és a kezelhetőséget az 595 Competitione változathoz képest. A többek között alumínium motorháztető és titánium Akrapovič sport kipufogórendszer alkalmazásával a tömeget sikerült 10 kilogrammal csökkenteni, a jellegzetes “Spoiler ad Assetto Variabile” hátsó légterelő szárny állásszöge pedig 0-60 fok között szabályozható. A legmeredekebb, 60 fokos állásszögnél és 200 km/órás sebességnél a légterelő 42 kilogramm leszorítóerőt termel, ami nagyobb stabilitásban nyilvánul meg, főként kanyargós úton.

A kizárólag fekete és szürke színben elérhető 695 Esseesse exkluzív megjelenéssel bír. Karosszériáját fehér csíkozás és fehérre festett alkatrészek színesítik. Az első kötény és a hátsó diffúzor fehér díszbetétet kapott, ezenkívül a külső tükörházakat és a könnyűfém felniket is fehérre fényezték. A 17 colos felnik piros kupakokat viselnek és a Brembo féknyergek is piros színűek.

Az utastérben lézergravírozott, “one of 695” feliratú Sabelt sportüléseket találunk, piros díszvarrással és piros biztonsági övekkel. Exkluzív részletek továbbá a teljes egészében Alcantarával borított műszerfal, a bőr/Alcantara sportkormány, továbbá a valódi karbonnal díszített váltógomb, pedálok és kormánykerék.

Az új 695 Esseesse modellt a jól ismert 1.4 T-jet motor mozgatja, amely jelen esetben 180 lóerőt és 250 Nm nyomatékot ad le, akárcsak az 595 Competizione modellben. A csúcssebesség 225 km/óra, a gyorsulás 100 km/órára pedig 6,7 másodperc. A negyedmérföldes távot 15,1 másodperc alatt futja az Esseesse, egytized másodperccel fürgébben, mint az 595 Competizione.

A kis méregzsák úton tartásáról Koni FSD lengéscsillapítók, a megállításáról pedig 305/240 mm-es Brembo tárcsák és 4-dugattyús féknyergek gondoskodnak. A váltómű manuális, de kívánságra robotizált szekvenciális szerkezet is kapható kormányon elhelyezett váltófülekkel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/