/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a legsportosabb Porsche Cayenne

2014. november 06. 19:05   |   Autoblog
címkék:  

A GTS típusnevet először az 1963-as 904 Carrera GTS viselte, s az első modern Porsche, amely ezt felelevenítette, az azóta a Porsche legsikeresebb modelljévé avanzsált Cayenne volt 2007-ben. A hangsúlyosan sportos GTS modelleket időközben megkedvelték a vásárlók, a Cayenne eladásainak például 11 százalékát alkotják. Most bemutatkozott az új GTS.

Az új Cayenne GTS az előd szívó nyolchengeresével szemben immár a Cayenne S-t is hajtó 3,6 literes biturbó V6-ost kapta meg, amely erősebb és takarékosabb is, mint amaz. Az egység 440 lóerőt teljesít (+20 LE), a nyomatéka 600 Nm (+85 Nm), üzemanyag-fogyasztása azonban 9 deciliterrel alacsonyabb. A Cayenne GTS-nek elég 5,2 másodperc a százas tempó eléréséhez (5,1 Sport Chrono csomaggal), így fél másodpercet ver az elődre. A csúcssebessége 262 km/óra. Az öblös hangzásról széria sportkipufogó gondoskodik.

A GTS azonban nemcsak motorja miatt nevezhető sportosnak, hanem a dinamikus beállítású, adaptív lengéscsillapítókkal dolgozó PASM felfüggesztése miatt is, amely a szokásosnál nagyobb stabilitást és kanyarsebességet nyújt. A sztenderd acélrugós kivitelben az autó 24 mm-rel alacsonyabb, a feláras légrugózással pedig 2 centiméterrel ül lejjebb, mint a normál modellek. Emellett a GTS első fékeit a Turbo modelltől vették át; a pirosra festett féknyergek 39 centiméter átmérőjű tárcsákba harapnak.

A Cayenne GTS külsejét tekintve is a Turbo modellre hajaz. Teljes frontrésze a nagyméretű légbeömlőkkel a Turbóé, emellett hangsúlyosabb küszöbökkel és sárvédő szélesítésekkel látták el. Az utóbbiakat és a hátsó tetőszárnyat is színre fújták. A szükséges kontrasztot a fekete biztosítja: a járművön minden felirat, a 20 colos kerekek, a kipufogóvégek, az első bi-xenon fényszórók háttere és a hátsó lámpaburák is fekete színűek. Új az első ajtók GTS felirata.

A sportos karakter a beltérben is folytatódik, ahol nyolc irányban elektromosan állítható bőr/Alcantara GTS sportüléseket, Alcantara sportkormányt és mennyezetkárpitot találunk.

Az új Porsche Cayenne GTS november 19-én, a Los Angeles-i Autószalonon ünnepli a világpremierjét, értékesítése pedig február végén indul Németországban. Az autó ára bruttó 98 152 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/