/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Négyhengeres M BMW érkezik

2018. szeptember 08. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

A BMW folytatja M offenzíváját, ezúttal az új X2 csúcsváltozatáról rántotta le a leplet. A modellsorozat legerősebb tagja az X2 M35i, amiben első ízben soros négyhengeres turbómotor dolgozik, 306 lóerősre húzva. A kocsi jövő márciusban érkezik.

A modellt ezúttal is a BMW M GmbH tervezőmérnökei álmodták meg, akiknek évtizedekre visszanyúló motorsport-tapasztalatai a BMW X2 modellsorozat új etalonjának minden alkatrészét áthatják. A BMW M Performance motorborítás alá rejtett kétliteres TwinPower Turbo erőforrás a BMW M Performance modellek első négyhengeres erőforrásaként, egyszersmind a bajor prémiumgyártó sorozatgyártásban valaha kínált legerősebb soros négyhengeres szíveként ünnepli világpremierjét.

A blokk maximális teljesítménye 306 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 450 Nm. Az erőt alapfelszereltségeként kínált xDrive intelligens összkerékhajtás juttatja hiánytalanul az úttestre, a rajtprogrammal kiegészített, típus-specifikus BMW M Performance hangolású, nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval együttműködve. Az új BMW X2 M35i így 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Az erőforrás hűtéséről újratervezett hűtőrendszer gondoskodik.

Teljes értékű BMW M Performance modellként az új BMW X2 M35i lemezei mögött nem csupán egy erőteljes motor, de egy típus-specifikus hangolású M Sport futómű is dolgozik. Emellett adaptív futómű is elérhető, amely két teljesen eltérő, manuálisan állítható üzemmódot kínál. Az új BMW X2 M35i egyik legkülönlegesebb technikai újítása az M Sport differenciálmű első tengelybe integrált változata, amely ugyancsak most ünnepli BMW M Performance-premierjét. A legintenzívebb vezetési manőverek közben az első differenciálmű záró funkciója a lehető leghatékonyabban csökkenti az első kerekek tapadásvesztésének esélyét.

Az új BMW X2 M35i megerősített fékrendszert is kapott.Az új BMW X2 M35i széleskörű alapfelszereltségének ráadásul az M Sport kerékfelfüggesztés is része, amely a BMW X2 hasmagasságának csökkentése mellett keményebb spirálrugókat és feszesebb lengéscsillapítást kínál. A BMW M GmbH a hátsó tengely szerkezetét is újratervezte. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető adaptív futómű a vezetési stílus szerint állítható spirálrugókkal és lengéscsillapítókkal két teljesen eltérő, manuálisan állítható üzemmódot kínál.

Az új BMW X2 M35i sportos kvalitásai a karosszéria stílusjegyein is visszaköszönnek. A modellsorozat etalonjának formanyelvét az M Sport csomag tételei és a Cerium Grey árnyalatúra fényezett BMW M Performance karosszéria-kiegészítők egysége határozza meg. Szemből nézve mindez a teljes LED-technológiás első fényszórókkal és ködlámpákkal kezdődik, majd a Cerium Grey árnyalatú hűtőrács-párban, illetve a motor és a fékrendszer hűtőlevegőjét szállító, ugyancsak Cerium Grey színű oldalsó légbevezető nyílásokban folytatódik.

A külső visszapillantó-házakat újragondolták és hasonló árnyalattal borították, a BMW M hátsó lökhárítóba pedig az M Sport kipufogórendszer 100 milliméter átmérőjű ikervégződését integrálták. A típus-specifikus kipufogódobnak köszönhetően az új BMW X2 M35i sportos orgánummal bír. A külső stílusjegyek tárházát a 715M kódú, 19” méretű M Sport könnyűfém keréktárcsák zárják, amelyek felárért 20” méretű, Cerium Grey kéttónusú M Sport könnyűfém keréktárcsákra cserélhetők.

Az utastérben szintén a kivételesen sportos megjelenésé a főszerep. Ahogyan a karosszéria esetében, úgy az ajtók mögött is az M Sport csomag tételei határozzák meg az összhangot. Az új BMW X2 M35i azonban mindezeken felül váltófülekkel felszerelt BMW M bőr sportkormányt és az első ajtóknál „M35i” feliratú küszöbléceket kapott, az extrafelszereltségek listáján pedig újdonságként mutatkoznak be az integrált fejtámlákkal rendelkező BMW M sportülések. Három különböző mintázattal érhetőek el: a kék varrással díszített fekete szövet/alcantara borítás alternatívájaként fekete kontraszt-varrással öltött, vöröses Dakota bőrözés és teljesen fekete Dakota bőrkárpit érhető el. Extraként a BMW M sportülések árnyalatával harmonizáló BMW M biztonsági övek is elérhetők.

Az új BMW X2 M35i sorozatgyártása 2018 novemberében veszi kezdetét, az első példányok 2019 márciusában érkeznek meg Európába.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/