/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a negyedik legendás Bugatti

2014. március 08. 20:35   |   Autoblog
címkék:  

A Bugatti a Genfi Autószalonon leplezte le hatrészes „Les Légendes de Bugatti” sorozatának legfrissebb tagját, a Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Rembrandt Bugattit. Az autó a márkaalapító Ettore Bugatti testvérének, a híres szobrásznak, Rembrandtnak állít emléket. Ahogy eddig, ebből a kiadásból is összesen három darabot készít a Bugatti.

A francia márka tavaly mutatta be a történelmének legfontosabb alakjait ünneplő „Les Légendes de Bugatti” sorozatot, amely eddig három ember előtt tisztelgett. Mindegyik autóból három darab készült és azonnal gazdára is talált. A negyedik „legendás” Bugattit a márkaalapító Ettore Bugatti testvérének, Rembrandt Bugattinak szentelik, aki a korai huszadik század egyik legfontosabb szobrásza volt. Leghíresebb munkája a táncoló elefánt, amely Type 41 Royale hűtőrácsát is ékesítette és a márka szimbóluma lett.

A Rembrandt Bugatti a Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse modellen alapul. 8 literes W16-os erőműve 1200 lóerőt és 1500 Nm nyomatékot generál, így a gyorsulás 2,6 másodperc százra, a végsebesség pedig 408 km/óra, amellyel kiérdemelte a világ leggyorsabb sorozatgyártású roadstere címet.

A Rembrandt Bugatti vízszintesen elválasztott kéttónusú fényezést kapott, alsó fele világosbarna, míg felső fele a szobrász kedvenc anyaga, a bronz után sötétbarna. A sötétbarna karosszéria elemek szénszálas műanyagból, míg a patkó alakú hűtőrács és a faron látható EB logó platinából készült. Az üzemanyag- és olajbetöltő nyílásra Rembrandt Bugatti kézjegyét gravírozták.

Az elegáns és harmonikus megjelenés az utastérben is folytatódik, ahol mindent világosbarna bőrrel borítottak. A hátsó konzolon a művész leghíresebb alkotását láthatjuk, mégpedig bronzból, karbon környezetben. Exkluzívak az ajtóbetétek is, amelyeknél világosbarna és kávészínű bőrt használtak a kockás minta kialakításához. A kormánykerék EB logója ugyancsak platinából készült.

Ahogy a többi Legends modellből, a Rembrandt Bugattiból is három darab készül, egyenként 2,18 millió eurós áron.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/