/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a Porsche 911 Turbo kabrió

2013. szeptember 24. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

A zuffenhauseni sportkocsi gyártó lerántotta a leplet két új modelljéről, a 911 Turbo és Turbo S vászontetős változatáról. Hajtásláncuk megegyezik a Turbo kupé modellekével, ám ha az utasok úgy kívánják, a tető 13 másodperc alatt eltűnik a fejük fölül. A két új Porsche világpremierjére a Los Angeles-i Autókiállításon kerül sor, november 20-án.

A 911 Turbo Cabriolet és 911 Turbo S Cabriolet tulajdonosai pontosan olyan menetteljesítményeket várhatnak el autójuktól, mint a hónapokkal ezelőtt bemutatott Coupé modellek birtokosai. A nyitott tetős verziókban a 3,8 literes, hathengeres biturbó boxermotor ugyanúgy 520, illetve 560 lóerős teljesítményt ad le, a nulla-százas sprint pedig 3,5, illetve 3,2 másodpercet vesz igénybe. A csúcssebesség mindkét esetben 318 km/óra. Eközben a magas fogyasztástól sem kell tartani, a kocsik hivatalosan megállapított étvágya ugyanis 9,9 l/100 km. Elődeiknél 30 lóerővel izmosabbak, ugyanakkor 15 százalékkal takarékosabbak.

Az új kabrió Porschék szériában PDK duplakuplungos váltóművel, új fejlesztésű PTM négykerék-hajtással, hátsókerék-kormányzással és aktív aerodinamikával érkeznek. A kormányozható hátsó kerekek rendkívül jó hatást gyakorolnak a kezelhetőségre, a karosszérián elhelyezett aktív aerodinamikai elemek pedig akár gombnyomásra növelhetik vagy csökkenthetik a tapadást, attól függően, hogy a nagy sebességgel való haladás vagy a technikás, versenypályás vezetés a cél.

A 911 Turbo és Turbo S kabrió vászonteteje 13 másodperc alatt nyílik és csukódik, 50 km/órás sebességig. A belső tér megegyezik a Turbo Coupé modellekével, ám az S csúcskivitelhez exkluzív kéttónusú kárpitozás is kérhető fekete/Carrera vörösben, továbbá 18-irányban állítható adaptív sportülések is rendelhetők. Ez esetben az ülések hátoldala is bőrrel kárpitozott és dupla szegélyvarrás díszíti. Körös-körül karbon betétek emelik a hangulatot. Extraként high-end Burmester audiorendszer, adaptív, távolságtartós tempomat, táblafelismerő rendszer és tolatókamera is rendelhető.

A két új kabrió modell a Porsche paletta legdrágább tagjai lesznek, amikor ez év decemberében megjelennek a piacon. Németországban a sima Turbóért 174 431, a Turbo S változatért pedig 207 989 eurót is elkérnek majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/