/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a terepes Volkswagen Passat

2015. február 20. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen a Genfi Autószalonon bemutatja a Passat Alltrack új generációját, amely egy valódi mindenes jármű. Csaknem 3 centiméterrel növelt hasmagasság, megerősített futómű és alvázvédelem, speciális off-road menetprogram és asszisztens rendszerek, továbbá 4MOTION négykerék-hajtás jellemzi, így családi és üzleti autóként, valamint szabadidőautóként is beválik.

A Volkswagen Passat Alltrack öt közvetlen befecskendezéses Euro 6 normájú turbómotorral érhető el, kettő közülük benzines, három dízel. A kisebbik, 1,4 literes benzinmotor 150, a nagyobb 2 literes 220 lóerőt mozgósít. A 2 literes TDI dízelek 150, 190 és 240 lóerővel választhatók. A 150 lovas egységek hatfokozatú kézi váltóval egészülnek ki, az erősebb verziókhoz viszont 6-fokozatú duplakuplungos váltót kapcsolnak.

A Passat Alltrack ötödik generációs Haldex kuplungos 4MOTION összkerékhajtással érkezik, amely már a kerekek megcsúszása előtt aktivizálja magát, elejét véve a tapadásvesztésnek. Normál körülmények között az első kerekek hajtottak az üzemanyag-takarékosság érdekében, azonban amint tapadásvesztés kockázata áll elő, a hátsó tengely is észrevétlenül bekapcsolódik a hajtásba. A Haldex kuplung hosszanti differenciálzárként funkcionál, a menetstabilizáló rendszerbe integrált elektronikus differenciálzárak (EDS) pedig a keresztirányú záró funkciót biztosítják. Ha elpörögnek a kerekek, ezek szavatolják, hogy a hajtónyomaték az ellenkező oldali kerékre jusson. A két legnagyobb teljesítményű modellt emellett mindkét tengelyen XDS+ rendszerrel szerelik fel, ami kanyarban az ívbelső kerekek fékezésével javítja az irányíthatóságot.

A Passat Alltrack négyféle előre beállított menetprogramot kínál (Eco, Normal, Sport és Individual), és egyedi jellemzője az Offroad módusz. Egy gomb megnyomásával az ABS terepfokozatra kapcsol, aktív lesz a dombsegéd és a lejtmenetvezérlő elektronika, a gázpedál pedig érzékenyebbé válik. A Passat Alltrack ezen rendszerek segítségével ügyesen mozog viszonylag nehéz terepen is, ráadásul kiváló vontató jármű is. 2,2 tonnás fékezett utánfutót is elhúz (a 150 lovas TSI kapacitása 1,8 tonna).

Az Alltrack a nyolcadik generációs Passatra épül, azonban önálló modell. Ennek megfelelően egyedi első lökhárítója van, fémhatású peremvédő elemek ékesítik, matt króm tükörházakat és egyedi trapéz alakú kipufogóvégeket, továbbá ezüst tetőléceket vonultat fel. Könnyűfém felnijeinek dizájnja is egyedi. Az utastérben rozsdamentes acél küszöblécek, alumínium pedálok, vastag szőnyegek és egyedi, kényelmes Alltrack ülések fogadják a beülőket. A digitális információs kijelző stílusát és tartalmát tekintve testre szabott. Az opciós tételek kistája hasonlóan gazdag, mint a többi Passat esetében, az Alltrack is minden igényt kielégítően felszerelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/