/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az Opel Insignia kombi

2017. február 07. 18:55   |   Autoblog
címkék:  

Bemutatkozott az új Opel Insignia Sports Tourer, amely a limuzin lenyűgöző megjelenését praktikus és tágas belső térrel kombinálja. A nyúlánk testű, gyönyörű Sports Tourer elődjénél 100 literrel nagyobb csomagteret és rengeteg high-tech kiegészítőt vonultat fel. Világpremierjét a közelgő Genfi Autószalonon ünnepli majd.

Az új Opel Insignia Sports Tourer két mázsával könnyebb a kifutó modellnél – hajtáslánctól és felszereltségtől függően –, ami nagy fegyvertény. Az Insignia modellek tetemes tömegük miatt örökös hátrányban voltak a konkurens modellekkel szemben, az új generációs modellek azonban mázsákkal könnyebbek és ezzel sokkal agilisabbá is váltak.

A Grand Sport szedán hossza már majdnem eléri a 4,9 métert, a kombi azonban 4986 mm-es hosszával azt is túllicitálja, sőt, minden mást a kategóriában. Nyomtávja 11 mm-t nőtt, tengelytávja jelentősen, 92 mm-rel 2829 mm-re bővült. Mindebből jelentősen tágasabb utastér is adódott; ezen a téren az elődöt szintén érték kritikák, jogosan. A Sports Tourerbe immár pakolni is könnyebb, nagyobb a hátsó nyílás és a kerékdobok közti hely, a raktérpadló hossza pedig 97 mm-rel nőtt. A hátsó üléstámlák lehajtásával immár 2 méter hosszú sík felület alakítható ki. Tetőig pakolva ekkor 1640 liternyi poggyász szállítható az autóval. A hátfalajtó rúgó mozdulattal is nyitható illetve zárható.

Bent a fejtér 31, a válltér 25 mm-rel gyarapodott, s a csípőknek 27 mm-rel nagyobb hely jut. A második sori két szélső szék most első ízben fűthető, és hatalmas, 1400 x 860 mm-es panorámatetőt is lehet kérni, ami a hátsó utasok feje fölé ér. Opcióként AGR-minősítésű, elektromosan állítható, szellőztethető és masszázsfunkcióval is ellátott ergonomikus ülések is rendelkezésre állnak, a fűthető szélvédő pedig a téli napokon nagy segítség.

Az új Sports Tourerben a sofőr alacsonyabban ül, a középkonzol pedig enyhén felé fordul. Az aktuális Opel dizájnnak megfelelően a pult letisztult, kevés a gomb rajta, a középső érintőkijelző pedig elegáns, keret nélküli kivitelű. Az IntelliLink infotainment rendszerbe zökkenőmentesen integrálhatók a telefonok, töltésükre vezeték nélkül is lehetőség van. Alapfelszerelés az OnStar rendszer, 4G LTE Wi-Fi hotspottal, az utasok menet közben is kapcsolódhatnak a világhálóhoz.

Az extrafelszerelések körét bővítették és a legmodernebb vezetői asszisztens rendszerek is megtalálhatók az autóban. Az egyik különlegesség a díjnyertes IntelliLux LED matrix fényszórórendszer, amely a közlekedési szituációknak megfelelően egy sor különböző minta szerint képes világítani az utat. Oldalanként 16 LED sorakozik a fényszórókban; az új funkciók között megtalálható az aktív kanyarvilágítás és a szúrófény, ami a távolsági fényt egészíti ki és 400 méterre elvilágít. A kombi Opel ezen kívül ellátható szélvédő-kijelzővel, automatikus vészfékezéssel kiegészített adaptív tempomattal, sávtartó automatikával és mögöttes forgalomra figyelmeztető rendszerrel.

A vezetési élmény és a biztonság területén sem kell kompromisszumokat kötni, az Insignia Sports Tourert ugyanis intelligens, nyomatékvektor szabályzással kiegészített négykerék-hajtással szerelik fel. A szokásos hátsó differenciálművet két elektronikusan szabályzott többtárcsás kuplunggal váltották ki, amelyek sokkal pontosabb erőátvitelt tesznek lehetővé, ráadásul kerekenként. Az összkerékhajtáshoz pedig FlexRide rendszer is választható, melynek segítségével hangolhatóak a hajtáslánc egyes elemei.

Az Insignia Sports Tourer egy sor turbófeltöltésű benzines és dízelmotorral kerül forgalomba, újdonságként nyolcsebességes automataváltóval is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/