/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új Aston Martin DB12

2023. május 30. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Az Aston Martin fennállásának 110. évében és a DB-modellsorozat 75. évfordulóján bemutatta DB12 modelljét, amely hatalmas ugrást képvisel. A kiemelkedő vezetési élményt kifinomultsággal, a legmodernebb technológiákkal és a luxus legmagasabb szintjével ötvözi. Az új super tourer 34 százalékkal erősebb elődjénél, a végsebessége eléri a 325 km/órát.

Az új Aston Martin DB12, elődjével ellentétben már nem lesz elérhető 12 hengeres motorral, kizárólag nyolchengeressel, amely a Mercedes-Benztől érkezik. A 4 literes ikerturbós erőforrás egyedi hangolást kapott, így 680 lóerőt ad le 6000-es fordulatszámon, maximális nyomatéka pedig 800 Nm a 2750-6000-es fordulatszám-tartományban.

Az erő egy 8-fokozatú automataváltón és most először elektronikus differenciálművön keresztül zúdul a hátsó kerekekre. A szerkezet a hagyományos differenciálzárral ellentétben a másodperc törtrésze alatt teljesen nyitottból 100 százalékosan zárt állapotba tud kerülni. A legújabb generációs menetstabilizáló rendszerrel együttműködve az E-Diff jelentősen javítja a kocsi kanyarvételi képességeit. A DB12 emellett rövidített végső áttételt és egyedi váltóhangolást kapott, így jobb a rugalmassága.

A DB12 a DB11-hez hasonlóan ragasztott alumínium struktúrájú, de 7 százalékkal merevebb. S az új intelligens adaptív lengéscsillapítóknak és a merevebb stabilizátoroknak köszönhetően osztályelső menetdinamikát tud felmutatni. GT üzemmódban kényelmes utazóautóként viselkedik, ám Sport és Sport+ üzemmódokban életre kel, sokkal élénkebbé és feszesebbé válik. Ilyenkor 3,6 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas sprintet és elérheti a 325 km/órás sebességet is. 400 mm átmérőjű első és 360 mm átmérőjű hátsó féktárcsákkal lassít, de karbon kerámia rendszer is rendelhető hozzá, amely 27 kilogrammal könnyebb, tehát jelentősen mérsékli a rugózatlan tömeget.

A DB12 az első sorozatgyártású modell, amely az új fejlesztésű Michelin Pilot Sport 5 S köpenyeket viseli, mégpedig elöl 275/35/21, hátul 315/30/21 méretezéssel. Az abroncsok ‘AML’ kódúak, tehát az Aston Martin által tökéletesített keverékkel bírnak, így a létező legjobb száraz és nedves tapadást, illetve irányíthatósági jellemzőket kínálják. A menetdinamikát tovább javítja a menetstabilizáló rendszer négy előre programozott beállítása (Wet, On, Track & Off).

A DB11-nél izmosabb kiállású DB12 teljesen új utasterével is lenyűgözi az embert. A sofőr digitális műszeregységről olvashatja le a legfontosabb információkat, a műszerpultba ágyazva pedig a legmodernebb, az Aston Martin saját fejlesztésű infotainment rendszerének képernyőjére pillanthat. A bent ülőket a nemes, Bridge of Weir bőrhuzat aromája veszi körül, a kényelmes sportülésekben a hosszú utazások alkalmával sem fáradnak el a tagjaik. Az első osztályú bőr és Alcantara huzatok kellemes környezetet teremtenek, az új infotainment rendszer révén pedig egyetlen modern szolgáltatásról sem kell lemondani.

Alapfelszerelés a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto, a 26 cm átmérőjű kapacitív középső képernyő 1970 x 720 pixel felbontású és 30 ms válaszidejű. A navigációs rendszer online kapcsolattal rendelkezik, tehát például a sofőr rákereshet a kedvenc éttermére, elolvashatja az értékeléseket róla és azonal kiválaszthatja úticélként is. Újdonság az Aston Martin applikáció is, aminek a segítségével a tulajdonosok kommunikálhatnak és kapcsolatba léphetnek az autójukkal.

Az új Aston Martin DB12 kiszállításai ősszel indulnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/