/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új Fiat Scudo

2022. április 22. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Az új Scudo a Stellantis-csoport közepes méretű haszonjármű-platformjára épülő furgon, amely 100%-ban elektromos hajtással, illetve dízelmotorral egyaránt elérhető. Az új Scudo ezzel a Fiat Professional második olyan típusa a 2021 áprilisában bevezetett E-Ducato után, amely elektromos kivitelben is elérhető.

A Fiat a Talento helyébe lépő modellnek ugyanazt a történelmi jelentőségű típusnevet választotta, amelyet 2016-ig gyártottak a Stellantis Hordain-i (Franciaország) üzemében.

Kompakt befoglaló méretei, nem egészen 5 méteres hosszúsága, valamint az 1,9 méteres magassága jóvoltából a Scudo tökéletes választás általános célú feladatok elvégzésére. Az új e- Scudo személyszállító kivitelben is elérhető, vállalati és magáncélra egyaránt. Az ülések lehajthatók, így szükséglet szerint növelhető a szállítókapacitás.

A méretek a modell legfontosabb előnyei között említhetők: a 190 cm-es magasság révén könnyen megközelíthetők a mélygarázsok és talajszint alatti raktárok. Az ehhez társuló 5,0 méteres (a Maxi változat esetében 5,3 méteres) hosszúság révén a jármű „bármit, bárhová képes elszállítani.” Kifejezetten városi használatra egy 4,6 méter hosszú exkluzív kompakt kivitel is rendelhető.

A tengelytávtól függően 4,6, 5,3 vagy 6,1 m3-es raktérkapacitás és az akár 1,4 tonnás hasznos teherbírás kompromisszumoktól mentes szállítási képességgel vértezik fel az új Scudót. Emellett a modell utasfülkéje modulárisan átalakítható: a különleges ‘Moduwork’ rendszerrel az utasülés helyén munkaállomás, illetve a raktér meghosszabbítása alakítható ki: így akár 4,0 méteres tárgyak (Maxi kivitelben) is szállíthatók, a hasznos térfogat pedig 0,5 köbméterrel akár 6,6 köbméterre növelhető.

Híven rugalmas, többcélú karakteréhez, az új Scudo háromféle konfigurációban (furgon, duplafülkés, kombi M1), kettő felszereltségi szinten (SX+ és SX+Easy, Business és Lounge), valamint az elektromos hajtásláncon kívül négyféle dízelmotorral rendelhető. Minden konfiguráció elérhető villanymotorral, a furgontól a duplafülkés furgonon át a kombiig – utóbbi akár kilenc férőhellyel. Ez a rendkívül széles választék még vonzóbbá teszi a modellt az utasszállítással vagy lakberendezéssel foglalkozó ügyfelek számára.

A 100 kW-os (136 LE) villanymotorral szerelt elektromos hajtáslánc mellett négyféle dízel kivitel is rendelhető. Az 1,5 literes motor 102 vagy 120 lóerővel, hatfokozatú kézi sebességváltóval; a 2,0 literes motor 145 lóerővel, nyolcfokozatú kézi vagy automata sebességváltóval, illetve 177 lóerős kivitelben, takarékos nyolcfokozatú automata sebességváltóval kínálja magát. A zéró károsanyag-kibocsátású e-Scudo modellváltozat rugalmasan alkalmazkodik az ügyfelek elvárásaihoz: a kétféle (50 vagy 75 kWh) kapacitású akkumulátor váltóáramról akár 11, egyenáramról akár 100 kW-tal tölthető; utóbbi esetben a nagyobbik akkumulátor is 80%-ra tölthető mindössze 45 perc alatt. A hatótávolság városban elérheti a 330 kilométert is.

Bent a head-up display anélkül jeleníti meg a legfontosabb információkat, hogy elvonná a vezető figyelmét, és ezzel stresszmentesebbé teszi a vezetést. A személyautókat idéző vezetői pozíció kiemelkedő komfortot, a magas üléshelyzet pedig optimális kilátást eredményez. A könnyű beszállást az ergonomikus kialakítású fellépő teszi lehetővé.

Az új Scudo nem kevesebb, mint tizennégy vezetőtámogató, illetve biztonsági rendszert kínál, többek között automatikus jelzőtábla-felismerést, automatikus vészfékező rendszert, sávelhagyásra figyelmeztető rendszert és holttérfelügyeletet. Emellett egy praktikus kamera alapú rendszer 180 fokos panoráma képpel segíti elő a biztonságos parkolást. A fokozott tapadás, illetve erőátviteli képesség érdekében a Scudo Grip Control rendszerrel is felszerelhető.

Az úttartás, a komfort, illetve a futómű lengéscsillapító képessége minden menethelyzetben optimális, köszönhetően a minden keréknél független felfüggesztésnek, a progresszív rugóknak, valamint a terhelésfüggő adaptív lengéscsillapítóknak, amely a szabad hasmagasságtól függően szabályozza a csillapítás mértékét.

Az új Fiat Scudo alapára bruttó 11 747 500 forint (2,7t 1,5 Mjet 100 LE MT6 L1 SX), az elektromos Scudo BEV 15 303 500 forinttól érhető el (2,8t SX L1).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/