/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új Hyundai Tucson

2018. március 29. 11:10   |   Autoblog
címkék:  

A New York-i Nemzetközi Autószalonon a Hyundai a Tucson újragondolt változatának világpremierjét ünnepli. Az új kompakt SUV megújult, szembetűnő formatervvel, átalakított hajtáslánc kínálattal és fejlettebb technológiai és kényelmi funkciókkal lép a piacra, a modern fogyasztói igények kielégítése érdekében.

Európai tervezésével és gyártásával a Tucson megfelel a legmagasabb minőségi szabványoknak, hogy teljesítse az európai vásárlók elvárásait és folytassa sikertörténetét a régióban. A szembetűnő külső formatervet a kaszkádos hűtőrács, az átdolgozott, új full LED fényszórók, valamint a megemelt első lökhárító, a motorvédő lemez és egy teljesen új könnyűfém felni alkotja. A felszereltség része még az új hátsó lámpa, valamint az újratervezett hátsó lökhárító és kipufogó is.

Az új Tucson hajtását két dízel és két benzinmotor biztosítja. Mindegyiket átalakították a méret, valamint a CO2-kibocsátás további csökkentése érdekében. Ezenkívül az új Tucson lesz az első Hyundai, amely egy enyhe hibrid 48 V-os hajtáslánccal is elérhető lesz 2018 közepétől.

A legerősebb a palettán a 186 lovas 2.0 literes dízelmotor. Négykerék-hajtás és 6-fokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik hozzá, de opcióként új fejlesztésű 8-fokozatú automataváltóval is rendelhető. Alternatívaként a vásárlók két különböző teljesítményű, új fejlesztésű dízelmotor közül is választhatnak: az alapváltozat 115 lóerős, az erősebb változat 133 lóerős. Mindkét motor 6-fokozatú kézi váltóval és elsőkerék-meghajtással kapható. Az erősebb motorokhoz a Hyundai 7-fokozatú duplakuplungos sebességváltót (7DCT) is kínál, ami első- vagy négykerék-meghajtással is párosítható.

A vásárlói szükségletek kielégítése érdekében az új Tucson két benzinmotorral is elérhető. Az 1,6 literes GDI 6-fokozatú kézi sebességváltóval, elsőkerék-meghajtással és 132 lóerő teljesítménnyel rendelkezik. Az 1,6 literes T-GDI turbós erőforrás már 177 lóerőt állít a pilóta szolgálatába. Hatgangos manuális vagy 7-sebességes duplakuplungos váltóval, első- vagy négykerék-hajtással konfigurálható. A teljes motorpaletta egyébként teljesíti az új Euro 6c károsanyag-kibocsátási előírásokat.

 Legújabb infotainment funkciói révén az új Hyundai Tucson megfelel minden igénynek. Választható Krell hangrendszer, vezeték nélküli telefontöltés, továbbá Apple CarPlay, Android Auto és Bluetooth kapcsolódást támogató infotainment rendszer. A kocsi felszerelhető 8”-os navigációs rendszerrel is, amely 3D-s térképeket és hét éves ingyenes előfizetést nyújt a Live Services alkalmazásra, frissített, valós idejű információkkal. Elöl és hátul is elhelyeztek USB-aljzatokat a kocsiban.

Az aktív biztonsági- és vezetéstámogató funkciók kínálata is széles. Van elülső ütközésre figyelmeztető rendszer gyalogosfelismeréssel, aktív sávtartó rendszer, fáradságfigyelő és intelligens sebességkorlátozásra figyelmeztető rendszer. A biztonsági csomag emellett magában foglalja a Hyundai Surround View Monitor rendszert is, amely kamerák segítségével 360°-os látóteret biztosít.  Ezen kívül a bi-LED fényszórók és a távolsági fényszóró asszisztens mindenkor kiemelt láthatóságról gondoskodnak. A Tucson adaptív sebességtartó automatikája automatikus gyorsítással és fékezéssel állandó sebességet és távolságot tart az előtte haladó gépjárműhöz képest.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/