/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (3) |
| Több

Itt az új Lamborghini

2019. január 07. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A Lamborghini leleplezte új modelljét, a Huracán Evót, amely a Performante változaton alapul és előremutató aerodinamikai, valamint járműdinamikai megoldásokkal zsúfolták tele. A 640 lóerős Huracán Evo menetdinamikai szempontból a valaha épített legfejlettebb Lamborghini.

A Huracán Evo egyedi külső dizájnt kapott; front- és farkialakítása, kerekei, valamint Arancio Xanto fantázianevű narancssárga fényezése is egyedülálló. A lökhárító teljesen nyitott, s az integrált szárnnyal is rendelkező légterelő magas fokú aerodinamikai hatékonyságot garantál. A kocsi sziluettje is igen lendületes, vaskos küszöbbel és hatalmas légbeömlő nyílásokkal.

Az ablakokon, a 20 colos Aesir kerekeken és az alsó légbeömlő nyílásokon felfedezhetők a márka jellegzetes hatszögletű formai megoldásai. Az erőt a legtisztább formában a tömzsi far közvetíti, a karosszéria teljes szélességében húzódó diffúzorral, integrált légterelővel és magasan kivezetett kipufogóvégekkel. A kocsi alját is úgy alakították ki, hogy a lehető leghatékonyabban vezesse a légáramlatokat. A Huracán Evo aerodinamikai hatékonysága ötszöröse az első Huracán modellének.

A bőr/Alcantara borítású belső térben teljesen új a műszerfal és a középkonzol, amelyen 8,4 hüvelykes álló formátumú, kapacitív érintőképernyőt helyeztek el. Erről vezérelhetők a jármű fő funkciói. Van navigáció, internetes rádió és videólejátszó, továbbá teljes körű okostelefon integráció. Ezen kívül kérhető kétkamerás telemetria rendszer és merevlemezes tároló is.

A Huracán Evót ugyanaz a szívóüzemű 5,2 literes V10-es motor repíti, mint a Huracán Performante modellt. A titánium szívószelepekkel és könnyű kipufogórendszerrel ellátott erőforrás elképesztő hangon szólal meg és 8000-es fordulatszámon 640 lóerőt mozgósít. Maximális nyomatéka 600 Nm 6500-as fordulatszámon. 1422 kilogrammos száraz tömegével a Huracán Evo tömeg-teljesítmény aránya 2,22 kg/LE, így szélvész gyors: mindössze 2,9 másodperc alatt vágtat 100 km/órára, a kétszázas tempót pedig kereken 9 másodperc alatt éri el. Csúcssebessége 325 km/óra. Fékteljesítménye is lenyűgöző, 100 km/óráról 31,9 méter alatt áll meg.

A Huracán Evo szuper-agilis és reszponzív autó. A kocsi menetdinamikai rendszereit a Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) központi egység  fogja össze, a kocsi tömegközéppontjához helyezett gyorsulásmérő és giroszkóp érzékelők (LPI) pedig valós időben figyelik a jármű mozgását. A magnetoreologikus felfüggesztés az LPI adataira támaszkodva folyamatosan szabályozza a csillapítást, az autó szinte tudja, milyen körülményekre kell felkészülnie. A fejlett tapadásvezérlés és a nyomatékvektoros összkerékhajtás mindig a megfelelő kerékre irányítja a nyomatékot. Hátsókerék-kormányzás is van. A sofőr háromféle vezetési üzemmód közül is választhat (Strada, Sport és Corsa).

A Lamborghini Huracán Evo már megrendelhető, az első példányokat tavasszal kapják kézhez a vevők. A nettó alapár 184 034 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

jako
2019-01-07 - 18:57

Lassan ez is olyan lesz mint a Porsche, nem igazán lehet külsőleg megkülönböztetni az elődjétől!

Laskovics András
2019-01-07 - 19:45

Vonóhorog van hozzá?

bertone
2019-01-07 - 20:56

Jako! Ez egy Huracán, az elődje a Gallardo volt és nagyon is különbözik tőle.


*/