/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új MINI Countryman

2020. május 27. 19:55   |   Autoblog
címkék:  

A MINI kigurította modellcsaládjának legnagyobb és legsokoldalúbb tagját, az új Countrymant. Masszív felépítésével, öt teljes értékű üléssel felszerelt, nagyméretű és sokoldalú utasterével, valamint ALL4 intelligens összkerékhajtásával a MINI legváltozatosabb négykerekűje nem csupán a hétköznapokban, de a hosszabbra nyúló hétvégi utazások alkalmával is megbízható társként jelenik meg.

Összetéveszthetetlen karosszériaarányainak köszönhetően az új MINI Countryman azonnal, már első ránézésre felismerhető a brit prémiumgyártó modellcsaládjának legnagyobb tagjaként. A karosszéria háromrészes, MINI-re jellemző tagolása a típus-specifikus tetővonalnak köszönhetően merőben új értelmezést nyer. Az extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI ALL4 külső felszereltségi csomag és az ugyancsak felárért elérhető tetősínek még tovább nyomatékosítják az új MINI Countryman sokoldalúságát.

A precízen finomhangolt frontrész még inkább kifejezi az új MINI Countryman erőteljes karakterét. Az első lökhárító új kialakítása és teljes fényezése letisztult, prémium minőséget sugároz. Az újratervezett, hatszögletű hűtőrács a MINI jellegzetes stílusjegye, amelyet egy vékony króm keret szegélyez. A MINI Cooper Countryman és a MINI Cooper D Countryman hűtőrácsának légbeömlőjét három vízszintes betét tagolja, a MINI Cooper S Countryman és a MINI Cooper SD Countryman esetében azonban méhsejt-mintázatú rácsozást alkalmaztak a tervezők, egyetlen króm betéttel és vörös „S” típusjelzéssel kiegészítve.

A frontrész újratervezésével a LED-technológiás első fényszórók is megérkeztek. Az egyedülálló, enyhén aszimmetrikus első fényszórók kör alakját mindkét oldalon egy folytonos fénycsík öleli körbe, amely a nappali menetfény és az irányjelző funkcióját is ellátja. Az alapfelszereltségnek a LED-es ködlámpák is részei, amelyek felső félkörének karimája parkolófényként is funkcionál. Az extrafelszereltségek között megjelenik a változó távolságifény-elosztású, mátrix funkcióval felszerelt adaptív LED-technológiás első fényszórópár is, amely kanyar-megvilágítást is kínál, automatikusan alkalmazkodva a forgalmi szituációkhoz és az időjárás körülményeihez.

A hátsó lökhárítót is áttervezték. A függőleges elrendezésű, króm kerettel szegélyezett hátsó lámpák a modell brit gyökereinek exkluzív, összetéveszthetetlen kinyilatkozásai. Az összes funkció már alapfelszereltségként LED-technológiával dolgozik, a világító funkciók pedig együttesen a brit zászló motívumát rajzolják ki. A jellegzetes megoldás nem csupán éjjel, de nappal is azonnal felismerhetővé teszi a MINI sokoldalú modelljét.

Az új MINI Countryman személyre szabhatóságát vadonatúj karosszériafényezési lehetőségek fokozzák: bemutatkozik a White Silver metál és a Sage Green metál karosszériafényezési árnyalat. Modellváltozattól függően az új MINI Countryman teteje és külső visszapillantó-házai eközben feketére, fehérre és ezüstszínűre is fényeztethetők.

Az extraként rendelhető Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag kivételesen látványos megjelenést garantál: ez esetben az első fényszórók, a hátsó lámpák, a hűtőrács és az oldalsó irányjelző-panelek nem króm, hanem magasfényű fekete szegélyt kapnak, ahogyan a kilincsek és a csomagtérajtó típusjelzései is feketére változnak. Utólagosan felszerelhető kiegészítőként szürke-fekete zászlómintás motívummal megrajzolt külső visszapillantó-házak és oldalsó irányjelző-panelek is rendelhetők. A Countryman 16” vagy 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, de akár 19” méretűek is elérhetőek.

A hátsó üléssorban három teljes értékű ülés található, a nagyobb csomagok könnyed szállítása érdekében azonban a háttámla 40 : 20 : 40 arányban osztott és dönthető. Az alapesetben 450 literes csomagtér-térfogat így 1390 literesre növelhető. Az üléskárpitok között újdonságként mutatkozik be a Chester Indigo Blue és a Chester Malt Brown bőrözés, a műszerfal alsó felét és az ajtókárpitokat pedig mostantól az utastér-bőrözés szerves részeként rendelhetik meg az ügyfelek.

Az új MINI Cooper SE Countryman ALL4 már alapfelszereltségként hibrid-specifikus összkerékhajtással gurul le a gyártósorról. A modell háromhengeres benzinmotorja az első kerekeket, elektromos motorja pedig a hátsó kerekeket hajtja. A rendszer maximális teljesítménye 224 lóerő. A BMW Csoport plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljeihez elérhető legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia egy 9,6 kWh bruttó energiateljesítményű lítium-ion akkumulátorral dolgozik együtt, amellyel a MINI Cooper SE Countryman ALL4 egyetlen feltöltéssel 55 – 61 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással.

A plug-in hibrid hajtáslánc mellett az új MINI Countryman magyarországi motorpalettáján kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás is megtalálható lesz, amelyek mindegyike a legkorszerűbb TwinPower Turbo technológiával dolgozik. A továbbfejlesztett motorok tökéletesen lefedik a 102 lóerő és 190 lóerő közötti teljesítmény-tartományt és már most maradéktalanul megfelelnek a 2021-től érvényes Euro 6d emissziós szabvány előírásainak. A hajtásláncok közül négy ALL4 intelligens összkerékhajtással is párosítható.

Az új MINI Countryman utasterében még tovább finomított, kördizájn szerint megrajzolt középkonzol kapott helyet, amelyen a zenerendszer-vezérlő gombokat, az elakadásjelző kapcsolóját és a vezetést támogató rendszerek kapcsolóit még harmonikusabb szisztéma szerint rendezték el. A középkonzol prémium karakterét magasfényű Piano Black felületek és érintés-érzékeny kapcsolók fokozzák tovább. A digitális műszerfali kijelző ugyancsak az opcionális extrafelszereltség része. A kormány mögé épített, fekete keretbe foglalt kijelző képernyő-átmérője 5”.

Az új MINI Countryman már alapfelszereltségként SIM kártyával felszerelve érkezik meg az utakra. Ez nem csupán a MINI TeleServices szolgáltatások elérését teszi lehetővé, de intelligens segélyhívó funkcióval is rendelkezik, amely baleset esetén automatikusan tárcsázza a mentőegységeket, megadva a jármű pontos helyzetét és a baleset súlyosságát. Az extraként rendelhető Connected Media csomag a MINI Connected szolgáltatás-paletta számos digitális szolgáltatását kínálja. Az új MINI Countryman minden pillanatban online, a hangutasításokkal vezérelhető Amazon Alexa pedig játszi könnyedséggel telepíthető. A folyamatos online jelenlét garantálja a valós idejű forgalmi információkat, a MINI Online internetes platform elérését és az Apple CarPlay előkészítését.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/