/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új MINI Countryman

2020. május 27. 19:55   |   Autoblog
címkék:  

A MINI kigurította modellcsaládjának legnagyobb és legsokoldalúbb tagját, az új Countrymant. Masszív felépítésével, öt teljes értékű üléssel felszerelt, nagyméretű és sokoldalú utasterével, valamint ALL4 intelligens összkerékhajtásával a MINI legváltozatosabb négykerekűje nem csupán a hétköznapokban, de a hosszabbra nyúló hétvégi utazások alkalmával is megbízható társként jelenik meg.

Összetéveszthetetlen karosszériaarányainak köszönhetően az új MINI Countryman azonnal, már első ránézésre felismerhető a brit prémiumgyártó modellcsaládjának legnagyobb tagjaként. A karosszéria háromrészes, MINI-re jellemző tagolása a típus-specifikus tetővonalnak köszönhetően merőben új értelmezést nyer. Az extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI ALL4 külső felszereltségi csomag és az ugyancsak felárért elérhető tetősínek még tovább nyomatékosítják az új MINI Countryman sokoldalúságát.

A precízen finomhangolt frontrész még inkább kifejezi az új MINI Countryman erőteljes karakterét. Az első lökhárító új kialakítása és teljes fényezése letisztult, prémium minőséget sugároz. Az újratervezett, hatszögletű hűtőrács a MINI jellegzetes stílusjegye, amelyet egy vékony króm keret szegélyez. A MINI Cooper Countryman és a MINI Cooper D Countryman hűtőrácsának légbeömlőjét három vízszintes betét tagolja, a MINI Cooper S Countryman és a MINI Cooper SD Countryman esetében azonban méhsejt-mintázatú rácsozást alkalmaztak a tervezők, egyetlen króm betéttel és vörös „S” típusjelzéssel kiegészítve.

A frontrész újratervezésével a LED-technológiás első fényszórók is megérkeztek. Az egyedülálló, enyhén aszimmetrikus első fényszórók kör alakját mindkét oldalon egy folytonos fénycsík öleli körbe, amely a nappali menetfény és az irányjelző funkcióját is ellátja. Az alapfelszereltségnek a LED-es ködlámpák is részei, amelyek felső félkörének karimája parkolófényként is funkcionál. Az extrafelszereltségek között megjelenik a változó távolságifény-elosztású, mátrix funkcióval felszerelt adaptív LED-technológiás első fényszórópár is, amely kanyar-megvilágítást is kínál, automatikusan alkalmazkodva a forgalmi szituációkhoz és az időjárás körülményeihez.

A hátsó lökhárítót is áttervezték. A függőleges elrendezésű, króm kerettel szegélyezett hátsó lámpák a modell brit gyökereinek exkluzív, összetéveszthetetlen kinyilatkozásai. Az összes funkció már alapfelszereltségként LED-technológiával dolgozik, a világító funkciók pedig együttesen a brit zászló motívumát rajzolják ki. A jellegzetes megoldás nem csupán éjjel, de nappal is azonnal felismerhetővé teszi a MINI sokoldalú modelljét.

Az új MINI Countryman személyre szabhatóságát vadonatúj karosszériafényezési lehetőségek fokozzák: bemutatkozik a White Silver metál és a Sage Green metál karosszériafényezési árnyalat. Modellváltozattól függően az új MINI Countryman teteje és külső visszapillantó-házai eközben feketére, fehérre és ezüstszínűre is fényeztethetők.

Az extraként rendelhető Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag kivételesen látványos megjelenést garantál: ez esetben az első fényszórók, a hátsó lámpák, a hűtőrács és az oldalsó irányjelző-panelek nem króm, hanem magasfényű fekete szegélyt kapnak, ahogyan a kilincsek és a csomagtérajtó típusjelzései is feketére változnak. Utólagosan felszerelhető kiegészítőként szürke-fekete zászlómintás motívummal megrajzolt külső visszapillantó-házak és oldalsó irányjelző-panelek is rendelhetők. A Countryman 16” vagy 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, de akár 19” méretűek is elérhetőek.

A hátsó üléssorban három teljes értékű ülés található, a nagyobb csomagok könnyed szállítása érdekében azonban a háttámla 40 : 20 : 40 arányban osztott és dönthető. Az alapesetben 450 literes csomagtér-térfogat így 1390 literesre növelhető. Az üléskárpitok között újdonságként mutatkozik be a Chester Indigo Blue és a Chester Malt Brown bőrözés, a műszerfal alsó felét és az ajtókárpitokat pedig mostantól az utastér-bőrözés szerves részeként rendelhetik meg az ügyfelek.

Az új MINI Cooper SE Countryman ALL4 már alapfelszereltségként hibrid-specifikus összkerékhajtással gurul le a gyártósorról. A modell háromhengeres benzinmotorja az első kerekeket, elektromos motorja pedig a hátsó kerekeket hajtja. A rendszer maximális teljesítménye 224 lóerő. A BMW Csoport plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljeihez elérhető legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia egy 9,6 kWh bruttó energiateljesítményű lítium-ion akkumulátorral dolgozik együtt, amellyel a MINI Cooper SE Countryman ALL4 egyetlen feltöltéssel 55 – 61 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással.

A plug-in hibrid hajtáslánc mellett az új MINI Countryman magyarországi motorpalettáján kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás is megtalálható lesz, amelyek mindegyike a legkorszerűbb TwinPower Turbo technológiával dolgozik. A továbbfejlesztett motorok tökéletesen lefedik a 102 lóerő és 190 lóerő közötti teljesítmény-tartományt és már most maradéktalanul megfelelnek a 2021-től érvényes Euro 6d emissziós szabvány előírásainak. A hajtásláncok közül négy ALL4 intelligens összkerékhajtással is párosítható.

Az új MINI Countryman utasterében még tovább finomított, kördizájn szerint megrajzolt középkonzol kapott helyet, amelyen a zenerendszer-vezérlő gombokat, az elakadásjelző kapcsolóját és a vezetést támogató rendszerek kapcsolóit még harmonikusabb szisztéma szerint rendezték el. A középkonzol prémium karakterét magasfényű Piano Black felületek és érintés-érzékeny kapcsolók fokozzák tovább. A digitális műszerfali kijelző ugyancsak az opcionális extrafelszereltség része. A kormány mögé épített, fekete keretbe foglalt kijelző képernyő-átmérője 5”.

Az új MINI Countryman már alapfelszereltségként SIM kártyával felszerelve érkezik meg az utakra. Ez nem csupán a MINI TeleServices szolgáltatások elérését teszi lehetővé, de intelligens segélyhívó funkcióval is rendelkezik, amely baleset esetén automatikusan tárcsázza a mentőegységeket, megadva a jármű pontos helyzetét és a baleset súlyosságát. Az extraként rendelhető Connected Media csomag a MINI Connected szolgáltatás-paletta számos digitális szolgáltatását kínálja. Az új MINI Countryman minden pillanatban online, a hangutasításokkal vezérelhető Amazon Alexa pedig játszi könnyedséggel telepíthető. A folyamatos online jelenlét garantálja a valós idejű forgalmi információkat, a MINI Online internetes platform elérését és az Apple CarPlay előkészítését.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/