/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt lehet kipróbálni a teljesen automata parkolást

2019. július 31. 15:38   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz stuttgarti Autómúzeumában bárki kipróbálhatja a jövő garázs-parkolását, a teljesen automatikusat. A kocsit internetes alkalmazás segítségével önműködően keres helyet magának.

A Bosch és a Daimler négy évvel ezelőtt kezdett a projekt fejlesztéséhez. Tavaly még csak kísérők segítségével lehetett azt kipróbálni, most már bárki helyben kölcsönözhet egy kocsit erre a célra. A vezető a parkolóház bejáratánál kiszáll az autóból, majd az applikációval kiadja annak a parancsot az önálló parkolásra. A kocsi elindul, helyet keres magának, majd ott leáll. Újabb utasításra az autó azután a kijárathoz vezeti magát és a sofőr ismét helyet foglalhat benne.merc_autonomous_valet_01

A BoschGlobal illetékese szerint a világon először próbálják ki a gyakorlatban ezt a technikát. A Bosch fejlesztette ki a szükséges érzékelő- és kameratechnikát, a Mercedes adja a próbákhoz szükséges öt autót. A projekt irányítói mindenesetre jelzik, hogy még néhány évbe tellik, mire az önvezető parkolást be lehet vezetni. Egyebek mellett arra is szükség van, hogy törvényileg szabályozzák az önjáró járművek közlekedését. (Forrás: SWR3/dpa)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/