/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a Volvo V40 Cross Country

2012. szeptember 19. 20:08   |   Autoblog
címkék:  

Az új Volvo V40 R-Design változat után a svéd márka bemutatta a V40 Cross Country kivitelt, amely egyedi dizájnelemekkel, nagyobb kerekekkel, továbbá praktikus belső kiegészítőkkel rendelkezik. Összkerékhajtás csak az öthengeres turbómotorral felszerelt csúcsmodellhez jár.

A V40 Cross Country változatban a sofőr 40 mm-rel magasabban ül, mint a normál V40 modell esetében, ami a Volvo V70 modellel megegyező méretű kerekeknek köszönhető. Az autó akár 19 collos keréktárcsákkal is rendelhető. A külső, Cross Country-s stílusjegyek a sötét színű, kontrasztos lökhárító, a méhsejt mintázatú hűtőrács és függőleges nappali menetfény, valamint a kontrasztos színű hátsó lökhárító integrált alsó légterelővel, és az egyedi küszöbök. Ezen kívül az ablakok körül eloxált, fényes fekete keret van, a visszapillantó tükröknek fekete a háza, és a tetősínek sem maradtak le.

Belül a külső rézmetál színt visszhangozza a kontrasztos varrás, amely még tovább hangsúlyozható a rézszínű középkonzol-betét választásával. A bőrkárpitozás öt különböző verzióban érhető el, például az Espresso barna színben.

A V40 Cross Country elég sokoldalú ahhoz, hogy a kalandvágyó vásárlók barátaikat és a felszerelésüket egyaránt magukkal vihessék a spontán kalandokra. A kétrészes, 40/60 arányban osztott hátsó ülések támláit könnyen le lehet hajtani. A csomagtérben egy praktikus, függő teherháló is felszerelhető. Külön rendelhető a puha rögzítőháló, és tartozékként acél változat is kapható. Az autó csomagterébe egy sokoldalú kiegészítő padló is kérhető, amely számos hasznos dologra használható.

A két állandó akasztó mellett a kiegészítő padló két további akasztót is tartalmaz a bevásárlószatyrok számára. A felső és alsó padlóban zárt tárolóhelyet alakítottak ki. Tartozékként rendelhető a „csomagpadló-rendező", amely a kisebb tárgyakat biztonságban a helyükön tartja, valamint egy „rakományrendező", amelynek része egy csomagtérelosztó, egy teherrögzítő pánt és két padlósín. Emellett az első utasülés előredöntésével még több hely nyerhető.

A kesztyűtartóban két üdítősüveg vagy doboz fér el, amelyeket az elektronikus légkondicionáló rendszerből érkező hideg légáram hidegen tart. Ötletes megoldás a téli kalandozók számára, hogy a jégkaparó mindkét első ajtóban egy különleges kialakítású, folyadékelvezetéssel rendelkező rekeszben tárolható.

A belső világítást úgy tervezték, hogy az a „színpadi világítás" érzését keltse. A fontos területeket LED-ek világítják meg. A vezető választhatja a belső hőmérséklethez igazodó, kéktől vörösig változó világítást, illetve hangulatának megfelelően dönthet a további hét megvilágítási mód valamelyike mellett. Az első és hátsó olvasólámpák fényereje szabályozható.

A V40 Cross Country összkerékhajtású T5 turbófeltöltős benzinmotorral rendelkező verziója kimagasló dinamikával rendelkezik, így az autó még jobban teljesít minden úton, minden időben. Az öthengeres 2,5 literes T5 motor teljesítménye 254 lóerő, a maximális nyomaték pedig a gyorsításkor túltöltéssel elérhető 40 Nm-rel együtt 400 Nm. A T5 erőforrás automata sebességváltóval kapható, és 6,1 másodperc alatt gyorsítja a V40 Cross Country-t álló helyzetből 100 km/órára. Lejtmenet vezérléssel is felszerelték.

A jármű emellett választható 1,6 literes, 180 lóerős, turbófeltöltéses, közvetlen befecskendezésű T4 motorral is, amely 270 Nm nyomaték leadására képes (30 Nm túltöltéssel). A T5 modell egy hatsebességes automata sebességváltóval rendelkezik, míg a T4 modell az automatikus hatfokozatú duplakuplungos Powershift vagy hatfokozatú kézi sebességváltóval rendelhető.

A V40 Cross Country öt- és négyhengeres dízelmotorokkal is hazavihető. Az előbbi kétliteres D4 turbódízel erőforrás 177 lóerős, és 400 Nm nyomatékot képes leadni széles fordulatszám-tartományban. Automata sebességváltóval 8,3 másodperc alatt gyorsít százra (kézi váltóval 8,6 mp alatt). A négyhengeres, 2 literes D3 dízelmotor 150 lovas, nyomatéka pedig 350 Nm. Mindkét aggregát választható hatgangos automata és manuális váltóval is.

A paletta legtakarékosabb tagja a D2 motorral rendelkező változat, amelyet kilométerenként mindössze 99 gramm széndioxid-kibocsátás és 3,8 literes átlagfogyasztás jellemez. Az 1,6 literes dízel erőforrás teljesítménye 115 lóerő, maximális nyomatéka pedig 285 Nm (15 Nm túltöltéssel). A D2 motor start/stop funkcióval és kézi váltóval érhető el.

A Volvo évente 17 ezer darab új Volvo V40 Cross Country értékesítését tervezi. A teljes darabszám mintegy 50 százaléka európai, és mintegy 30 százaléka kínai vevőkhöz kerül. A V40 Cross Country változata a Volvo Gentben található gyárában készül majd, és a gyártás 2012 novemberében indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/