/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Izgalmas Škodák a GTI-Találkozón

2015. május 12. 12:35   |   Autoblog
címkék:  

Az ausztriai Reifnitz városát minden évben, május közepén tuning és motorsport rajongók hada lepi el, hogy belevessék magukat a GTI-Találkozó forgatagába. Idén, május 13-16. között 200 ezer látogatót várnak, akik nemcsak az Európa minden szegletéből összesereglett tuning autókat, hanem a Volkswagen konszern egyes márkáinak tanulmányautóit is megcsodálhatják. A Škoda nem kevesebb, mint öt egyedi gyári járművet tesz közszemlére.

A Škoda idén négy egyedi Fabiával és minden idők legsportosabb cseh kombijával készül a show-ra. A márka standján megjelenik a Fabia R5 raliautó, annak az egyedi, kissé őrült Combi változata, a Škoda gyakornokai által épített FUNstar platós pickup, egy, a Red & Grey Plus dizájncsomaggal megbolondított Fabia, valamint az új Octavia Combi RS 230.

Az új Fabia R5 raliautó elsőként a GTI-Találkozón mutatkozik be a nagyközönségnek; az autó három héttel ezelőtt egy győzelemmel ünnepelte világpremierjét a Cseh Ralibajnokságon. A FIA előírásainak megfelelően 1,6 literes turbómotor hajtja, amelyhez ötfokozatú szekvenciális váltómű csatlakozik. Súlya 1230 kilogramm.

Valamivel talán többet nyom a mérlegen, de ugyanaz az erőforrás hajtja a Fabia R5 Combi rally show autót is, amely egyedi fehér-zöld-fekete festést kapott és 18 colos versenyfelniken gördül. Emellett alaposan kiszélesített sárvédők és vaskos küszöbök, széles légbeömlővel tarkított első lökhárító, nagyméretű hátsó tetőlégterelő és középen kivezetett kipufogó mutatja a ralis géneket.

A cseh márka standján egy speciális optikai csomaggal ellátott Fabiát is kiállítanak. A gyári elemekből építkező Red & Grey csomaggal felvértezett modell karosszériája holdfehér fényezésű, amelyet szürke és piros csíkok szelnek ketté. A 17 colos könnyűfém felnik és a tükörházak is piros fényezést kaptak. A kisautót ezen kívül sportos első és hátsó lökhárítóval, egyedi küszöbökkel, hátsó légterelővel és fekete hűtőráccsal is kicsinosították.

A GTI-Találkozóra kilátogatók a Škoda Octavia Combi RS 230 modellel is megismerkedhetnek, amely minden idők leggyorsabb Octavia Combi modellje. Ez a Škoda első sorozatgyártású autója elektronikus differenciálzárral az első tengelyen, amely a különösen dinamikus kanyarodást szolgálja. A 2 literes TSI motor 230 lóerőt ad le, ami hatsebességes kézi váltóval kombinálva 6,8 másodperces gyorsulást és 247 km/órás végsebességet tesz lehetővé. A Škoda Octavia Combi 230 RS júniusban kerül a márkakereskedésekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/