/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jackie Ickx világ körüli túrán

2008. június 16. 15:31   |   Autoblog
címkék:  

Jackie Ickx a legendás belga autóversenyző, világ körüli túrába kezd egy Volkswagen busz volánja mögött.


Jackie Ickx, a legendás belga autóversenyző, egy Volkswagen California volánja mögött indul kalandtúrára, amelynek során bejárja a világot, s számos versenyen vesz majd részt. A karizmatikus versenyző már néhány éve tervezi e világkörüli autós túrát, amely során számos – országokon átívelő – autós rendezvénybe kapcsolódna be. Az egyik ilyen a speciálisan felszerelt Volkswagennel egészen North Cape-ig, Európa legészakibb pontjáig vezet, egy másik Egyiptomban a Fáraó Rali útvonalán halad, míg egy újabb Dél-Amerikából egészen Kaliforniáig visz, részben a híres 66-os úton. A Volkswagen kempingmodellt Stephan Grühsem, a Volkswagen AG kommunikációs igazgatója és Martin Zimmermann, a Volkswagen Haszonjárművek vezére az Althoff Classics rendezvényén adta át hivatalosan az egykori Formula-1-es és sportautó-pilótának.
“E sokoldalú, emelhető tetejű kempingmodell nemcsak térkínálatával kelt mély benyomást” – hangsúlyozta Ickx. A 128 kilowattos TDI-motorral, a 4MOTION összkerékhajtással, illetve speciális Off-Road csomagjával ideális jármű túrám céljaira.

A 63 esztendős belga versenyző 1968 és 1979 között összesen 116 Formula-1-es futamon állt rajthoz, nyolc nagydíj-győzelmet aratott, s 1969-ben és 1970-ben egyaránt másodikként végzett a pilóták bajnokságában. A 24-órás Le Mans-i versenyen 1969 és 1982 között aratott hat győzelme pedig immár legendássá vált.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/