/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jaj a gyorshajtóknak

2008. július 25. 18:50   |   Autoblog
címkék:  

Új generációs traffipaxok lesznek Magyarországon: gyorshajtás után azonnal megnézheti autóját a lefotózott sebességgel a kiállított autós


Samu István r. vezérőrnagy rendészeti főigazgató 2008. július 24-én sajtótájékoztató keretében mutatta be az új, eddig még nem alkalmazott sebesség-ellenőrzési módszert. Az M1-es autópálya Lajta parkolóban (158 km-szelvény) megtartott rendezvénnyel egy időben 10.00-16.00 között a Rendőrséggel együtt közösen a VÁM- és Pénzügyőrség, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a Katasztrófavédelem, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és az Állami Autópálya kezelő Zrt. matrica ellenőrző csoportja fokozott közbiztonsági, közlekedési és idegenrendészeti ellenőrzés alá vonta az áthaladó gépjárműveket.


Ezen akció keretében már alkalmazásra került új rendszer lehetővé teszi, hogy a külföldi autósokat is felelősségre lehessen vonni a szabályok be nem tartása esetén. A készülék lényege, hogy a gyorshajtókról készült felvételek azonnal egy távoli, központi adatbázisba kerülnek, amely az ország bármely pontján egy kitelepült ellenőrzésen is hozzáférhető és így a sebességtúllépés helyétől több kilométerrel messzebb, a forgalomkiterelés során az autós, a szabályszegés elkövetésének tényével közvetlenül szembesíthető. Az eddig is alkalmazott leállításos módszerhez képest egyfajta előrelépést jelent, hogy ezzel a technikával a fixen telepített sebességmérő berendezések képeit is fel lehet használni.

Az összevont akció első két órájában 70 db sebességtúllépés történt.

(Forrás: www.police.hu)


 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/