/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Japán Nagydíj – Hamilton az elszalasztott lehetőség miatt bosszankodik

2024. április 06. 11:31   |   Autoblog
címkék:  

Lewis Hamilton kifejtette, hogy a Japán Nagydíj hétvégéjén egy új megközelítést alkalmazott, aminek eredménye egy pozitív időmérős szereplés lett.

Hamilton a hetedik helyen zárta a kvalifikációt, de mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a legjobb négy közé kerülésről.

A Mercedesnek nehéz dolga volt Ausztráliában a múltkori versenyhétvégén, Hamilton a pénteki edzés után úgy nyilatkozott, hogy “hosszú idő óta ez volt az egyik legrosszabb edzése”, miután küszködött az autójával.

Hamilton az elmúlt két szezonban gyakran változtatott radikálisan a beállításokon, hogy nagyobb tempót hozzon ki az autóból.

Hamilton azonban egy új megközelítésben úgy döntött, hogy nem kísérletezik a beállításokkal a szuzukai pályán.

“Ez eddig egy teljesen más hétvége volt eddig, már csak abból a szempontból is, hogy mennyire jól éreztem magam az autóban” – mondta Hamilton a médiának.

“Azt hiszem, nagyon jó munkát végeztünk az elmúlt héten, hogy megpróbáljuk megérteni, hogyan tudjuk az autót a megfelelő helyre tenni. Az autót sokkal kellemesebb volt vezetni ezen a hétvégén, különösen egy ilyen pályán, ahol szükség van a jó egyensúlyra. Az elmúlt három évben eddig ez volt a legkellemesebb érzés, azt hiszem, tavaly több mint egy másodperc volt a hátrányunk, idén ez hét tized. Ezen a hétvégén nem próbálkozom különböző véletlenszerű döntésekkel, sokkal inkább az ésszerű változtatásokra koncentráltam. Azt hiszem, ez bevált, [de] reméltem, hogy vasárnap előrébb leszek” – tekintett előre a hétszeres világbajnok.

A versenyhétvégét megelőzően a Mercedes azt gondolta, hogy küszködni fog a pálya első szektorában, mivel a W15-ösnek a nagy sebességű kanyarokban voltak idén eddig problémái, ám meglepő módon az autó kiválóan működött, így Hamilton bátran száguldhatott az “S-kanyarokban”.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/