/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Japánba kerül a 250 ezredik magyar Mercedes

2014. szeptember 30. 07:07   |   Autoblog
címkék:  

Csupán két évvel a legfiatalabb Mercedes-Benz Gyár megnyitása után Kecskeméten, a mai napon legördült a 250.000. jármű a gyártósorról. A polár ezüst, jobbkormányos jubileumi Mercedes-Benz CLA AMG, japán tulajdonoshoz kerül.

Kép: Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz prémium kompakt gépjármű szegmensének sikeréhez a kecskeméti gyár nagymértékben hozzájárul a B-osztály és a CLA-modellek gyártásával. Ez utóbbi kizárólag Kecskeméten készül a világ valamennyi piaca számára.  Idén augusztusig már közel 290.000 ügyfél döntött úgy, hogy egy, a kompakt autók családjába tartozó A-, B-, CLA- és GLA-osztály modellt vásárol. A CLA 2013. áprilisi európai piaci bevezetése óta a Mercedes-Benz több mint 100.000 járművet szállított ki az ügyfeleinek világszerte. Különösen nagy sikert arat a CLA a legfontosabb piacán, az USA-ban: a sorozat minden negyedik járművét amerikai ügyfél vezeti.

A Mercedes-Benz kompakt autókat gyártó termelési hálózata

A kecskeméti és a rastatti gyár rugalmas termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveit. A nagyfokú rugalmasságot az új kompakt járművek azonos felépítése teszi lehetővé, így mindkét gyárban minden modell tetszőleges sorrendben és darabszámban gyártható. A több helyszínen készített modellek révén az egyes gyárak fellélegezhetnek, illetve a kívánt darabszámot – az egyes modellek iránti mindenkori piaci igény függvényében – optimálisan el tudják osztani a hálózatban. Mindkét gyárban három műszakban dolgoznak (Rastattban 2012. október óta, Kecskeméten 2014 májusa óta).

A B-osztály gyártása mindkét helyszínen az új generáció első modelljeként került bele a termelési programba (Rastattban 2011 szeptemberében, Kecskeméten 2012 márciusában). Az új A-osztály 2012 júliusa óta készül  Rastattban. A kecskeméti gyár második terméke a CLA, amelyik 2013 januárja óta készül ezen a gyártósoron. A kompakt terepjáró, a GLA gyártása 2013 decemberében indult Rastattban. A kecskeméti gyárban készül majd az ötödik kompakt modell, a CLA Shooting Brake is, ami 2015-ben kerül piacra. A foglalkoztatottak száma 2013 végén Rastattban kereken 6.600, Kecskeméten pedig kereken 3.400 volt. Az A-osztály gyártásához szükséges további kapacitásokat 2013 augusztusa óta a finn Valmet Automotive gyár biztosítja a Daimler számára, 2016-ig több mint 100.000 jármű készül majd ezen a gyártósoron. Ezen felül 2015-ben a kínai piacra szánt GLA-k gyártásának felfuttatására Pekingben, a BBAC (Beijing Benz Automotive Corporation – vegyesvállalat a Daimler és a BAIC kínai partner között) gyárában kerül sor.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/