/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jobb a volt céges jármű, mint a külföldi használt autó

2016. szeptember 23. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A korábban vállalati flottába tartozó gépjárművek hosszú távon akár jelentősen kevesebbe kerülhetnek új tulajdonosaiknak, mint például akár a külföldről behozott használtautók – vélik a Business Lease Hungary Kft. szakértői.

A pontosan lekövethető szervizmúltnak, a garantált kilométeróra-állásnak, valamint a szakértő üzemeltetésnek és karbantartásnak köszönhetően ugyanis ezekhez az autókhoz nem kapcsolódnak olyan rejtett költségek, amelyek egy magánszemélytől származó használt gépjármű esetén a későbbiekben felmerülhetnek; ilyen lehet például akár egy az adásvételt nem sokkal követően felfedezett rejtett hiba komolyabb szervizelésének az ára. Ráadásul az utóbbi években a lízingpiacon egyre népszerűbbé váltak az olyan gépjárművek, amelyek mind a céges, mind a magán jellegű igényeket ki tudják elégíteni, vagyis a benzinüzemű alsó-középkategóriás vagy crossover típusú autók.

„Aki manapság minőségi, megbízható forrásból származó, viszonylag új használt autót keres, az jó eséllyel a korábban céges flottákba tartozó gépjárművek között fogja megtalálni a számítását” – közölte Angyal Zsolt, a teljes körű mobilitási szolgáltatásokat nyújtó Business Lease Hungary Kft. operációs igazgatója. A válság alatt ugyanis drámai mértékben, éves szinten kevesebb mint felére csökkent a hazai újautó-értékesítések száma, aminek következtében ma jóval kevesebb néhány éves használt autó van a piacon, mint korábban jellemző volt. A visszaesés azonban jóval kevésbé érintette a cégautók piacát, így a volt vállalati gépjárművek kiváló alternatívái lehetnek a külföldről, leginkább Németoszágból behozott, olykor kétes eredetű használtautóknak.

„A mi esetünkben nem lehet kérdés a megbízhatóság: az általunk értékesített használt gépjárművek kilométeróra-állását a forgalomba állítás pillanatától kezdve rendszeresen regisztráljuk, független minőségbiztosítási partnerünk pedig az autók visszavételekor történő állapotfelmérés során minden sérülést rögzít” – mondta Angyal Zsolt. „Használt autó vásárlásakor érdemes nem csak a vételárat nézni, hanem hosszú távon gondolkodni a költségekről, az évek során ugyanis sokba kerülhet a szervizelés. Éppen ezért is érdemes korábban magánkézben levő, esetleg bizonytalan eredetű gépjármű helyett volt cégautót választani.”

A lízingcégek ügyfékörének használatában lévő cégautókat például jellemzően professzionális sofőrök vezetik, azokat kizárólag hivatalos márkaszervizekben ellenőriztetik és javíttatják, az autók értékének megőrzéséért pedig szakértő és szakképzett kollégák felelnek. Mindennek köszönhetően ezek a kocsikat a lízingszerződés lejártakor sok esetben jelentősen jobb állapotban értékesítik, mint az első ránézésre hasonló paraméterekkel rendelkező, korábban magánszemélyek által használt autókat.

„A magánfelhasználók igényei és a cégautókkal szemben támasztott követelmények egyre közelebb kerülnek egymáshoz” – értékelte az aktuális piaci folyamatokat Angyal Zsolt. „Míg néhány éve a vállalati flottákba tartozó gépjárművek kiválasztásánál kizárólag az ár és a praktikum számított, addig mára itt is előtérbe került az esztétikum és a magánszemélyek számára is fontos kényelmi és biztonsági tényezők, mint a bőrkárpit, a navigáció, vagy a tolatóradar.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/