/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jól reagált az Opel, a prémium-gyártók a veszteséget számolgatják

2019. július 30. 15:19   |   Autoblog
címkék:  

Az Opel, a kis presztízsű középkategóriás autók gyártója több, mint 20 éven át veszteséges volt. Az év első felében azonban 700 millió eurós nyereséget mutatott ki, miközben a prémium-kocsik gyártói, a Daimler és a BMW, milliárdos veszteségeket könyvelnek el.

A meglepő fejlemény azt mutatja, hogy az immár a francia PSA konszernhez tartozó Opel irányítói jobban reagáltak az iparág gyors és mélyreható változásaira.

A Daimlernél a fő ágazatban, a személyautó gyártásban 3 százalékkal estek vissza az eladások és 670 milliós a veszteség, a kis-teherszállítóknál még nagyobb. Ehhez járulnak a dízelbotrány miatti milliárdos kártérítések, a problémák a légzsákokkal, a szállítási késedelmek az amerikai gyárak gondjai miatt. A stuttgarti konszern mindenesetre a teljes év viszonylatában 3-5 százalékos operatív nyereséget vár az eladások után. Sokkal többre a BMW sem számít.logo-psa-gm_1

Párhuzamosan a PSA-nál és az Opelnél úgy alakulnak a nyereségek, ahogyan korábban a prémium-márkáknál. Bár a konszern első félévi forgalma 0.7 százalékkal 38 milliárdra csökkent, az operatív nyereség így is 3 milliárdra nőtt, ami 8.7 százalékos profitot jelent. Az Opelnél, ahol 2026-ra tűzték ki a 6 százalékos nyereséget, ezt várhatóan már az idén elérik.

A sikerek mögött Carlos Tavaresnek, a PSA főnökének takarékossági politikája rejlik. Azzal hozta vissza pár évvel ezelőtt a PSA-t a csőd széléről és ezt alkalmazza az Opelnél is. A logisztikától a kutatáson át a gyártásig mindent átvilágítanak és optimalizálnak – ami a német gyárakban 3.700 munkahely leépítését jelenti. (Forrás: Süddeutsche Zeitung)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/