/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jól indul az év

2012. február 01. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete értékelése szerint idén januárban 44 százalékkal több személyautót helyeztek forgalomba, mint 2011 januárjában. Ennek az egyértelmű okát még nem lehet tudni, de valószínűleg jelentős szerepet játszik a 2011 decemberében megrendelt és idén januárban forgalomba helyezett autók mennyisége, amelynek hatása csak a következő hónapban szűnik meg. A bérlet és lízing díjának áfa mentessége a flottakezelőknél és a szalonokban is biztató ügyfélérdeklődést generált, amelynek hatása kicsit később jelentkezhet.

A kishaszonjármű-piac jelentős növekedése (21%) folytatódott, ami továbbra is biztató jel. Azt jelentheti, hogy egyes gazdasági folyamatok fejlődése tovább tart, így a kishaszonjárműveket elsősorban használó szolgáltató ágazatok fejlődése töretlen. Az MGE ettől függetlenül nem gondolja, hogy a kishaszonjárművek és a személyautók piacán ez a mértékű növekedés az egész év során fenntartható lesz.

A motorkerékpár-piac visszaesése januárban is folytatódott a rendkívül alacsony 2011. januári bázishoz képest is. A piac helyreállásának egyik mérföldköve lehet viszont a 125 köbcentiméteres motorok B kategóriás jogosítvánnyal való vezethetősége 2012 márciusát követően.

A nagyhaszonjármű-piac a tavalyi jelentős növekedése után, megfelelően az egyesület előrejelzésének, csökkenést mutat. Tavaly elsősorban a nyerges vontatók piaca húzta ezt az ágazatot, ahol a piac lassulása várható 2012-ben éppen a relatív telítődés miatt. Mindezzel együtt az idei évben a januárinál lényegesen kisebb visszaesést prognosztizál az MGE.

Az értékesítési összes volumen lassú – és hosszabb távon az óvatos optimizmust alátámasztó – növekedése a kereskedések és javítók számára még továbbra is alacsony darabszámokat jelent, és ezzel továbbra is jövedelmezőségi problémákat okoz, de a felfelé mutató trend mindenképpen biztató lehet a jövőre nézve.

A 2012-re elfogadott adó jogszabályok összességében segíthetik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. Jelentős számú importőr építette be áraiba a regisztrációs adó csökkentést részben vagy egészben, így – néhány kivételtől eltekintve – általában véve elmondható, hogy a személyautó árak csökkentek, vagy nem emelkedtek a gyengélkedő forint árfolyam és a 2%-os áfa emelés ellenére.

Örvendetes tény, hogy 2012 tavaszától B kategóriás jogosítvánnyal is lehet majd 125 ccm-es, maximum 15 LE teljesítményű robogót vezetni, ami fellendítheti a legális robogó piacot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/