/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a ferdehátú Škoda Rapid

2013. július 22. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

A Rapid Spaceback modellel bővíti tovább palettáját a Škoda, amely a Fabia és az Octavia közötti piaci rést hivatott betölteni. Bár 18 centiméterrel rövidebb a Rapid limuzinnál, tágas utasteret és 415 literes csomagteret kínál. A Rapid Spaceback az idei Frankfurti Autószalon debütál, európai piaci bevezetése 2013 októberétől indul.

A Škoda Rapid Spaceback letisztult formák jellemezte, egyéni megjelenéssel érkezik, amit különleges karakterrel egészít ki. Sziluettjét a hosszú tengelytáv (2602 mm), a határozottan meghúzott, magasan futó „tornádóvonal”, valamint a C- és D-oszlopok közé „beszúrt” egy-egy harmadik oldalablak jellemzi. Az autó igazi különlegessége azonban a nagyméretű, extrafelszereltségként rendelhető panoráma-üvegtető, valamint a szintén kívánságra kapható hosszított hátsó ablak. Utóbbi színezett üvege mintegy tíz centiméterrel nyúlik mélyebbre a csomagtér-ajtóba, mint a normál ablak. A panoráma-üvegtetővel együtt alkalmazva így a szélvédőtől a teljes tetőn át, mélyen a csomagtér-ajtóba nyúló sötétített üvegfelület alakítható ki. A dinamikus összhatást a hátsó ablak felső peremén húzódó tetőlégterelő emeli ki még jobban.

A Rapid Spaceback a Škoda modelljeire jellemző módon bőséges térkínálattal szolgál. Noha az újdonság közel 18 centiméterrel rövidebb a Rapid limuzinnál, utasterét éppoly nagyvonalúan méretezték tervezői. A Rapid Spaceback kínálja szegmense legnagyobb térdmagasságban mérhető hátsó lábterét és hátsó fejterét. A csomagtér alaphelyzetben 415, illetve lehajtott hátsó üléssel 1380 literes térfogata szintén a mezőny legjobbjai között szerepel.

A Rapid Spaceback csomagtere kívánságra rejtett rakodórekesszel is rendelhető, amellyel a csomagtartó kétszeresen is kihasználható módon, vízszintesen két külön térre osztható. A kettős padlózatot azonban akkor sem kell otthon hagyni, ha éppen maximális raktérre van szükség, mivel ekkor egyszerűen alsó pozíciójába, a csomagtér legaljára csúsztatva helyezhető el.

Baleset során korszerű berendezések átfogó csomagja védi vezetőjét és utasait. Ennek elemei többek között az első, az első oldal- és a fejlégzsákok, az ABS és az ESC, míg a további aktív biztonsági rendszerek között szerepelnek az extrafelszereltségként kínált xenon-fényszórók, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer, a kanyarkövető ködfényszórók vagy éppen a hegymenet-asszisztens.

A Rapid Spaceback négy benzines és két dízel erőforrással érkezik az európai piacokra, a 75-122 LE közötti teljesítmény-tartományban. Az 1,6 TDI (90 LE) motor a Rapid Spaceback modellekben mutatkozik be a Rapid-sorozatban, s 100 kilométerenként mindössze 3,8 literes üzemanyag-fogyasztást, illetve kilométerenként 99 gramm széndioxid-kibocsátást produkál a GreenLine változatban.

A Rapid Spaceback a legfrissebb újdonság a Škoda közel 118 esztendős történetének legnagyobb szabású modelloffenzívája során. A cseh gyártó teljes palettáját meg kívánja újítani, illetve újabb szegmensekbe terjeszkedve tovább tervezi bővíteni az elkövetkező évek során. Ennek keretében átlagosan hathavonta érkezik egy új vagy felfrissített Škoda modell a márkakereskedőkhöz. E modelloffenzíva a Škoda 2018-ig szóló növekedési stratégiájának egyik alapeleme is egyben, amely 2018-ra már éves szinten legalább 1,5 millió Škoda értékesítését irányozza elő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/