/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a gyári tuningos 5-ös BMW

2016. november 25. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Az új BMW 5-ös limuzin jövő februárban kerül a márkakereskedésekbe, ám már most bemutatták a típushoz készült első M Performance csomagokat. A gyári garancia megtartásával beszerelhető kiegészítők a típus debütálása utáni hetekben már elérhetőek lesznek. Az M Performance termékekkel a hajtáslánc, a felfüggesztés és az aerodinamika is javítható, emellett az utastér is egyedibbé varázsolható.

Legelőször a BMW 540i modellhez lesznek elérhetők az M Performance termékek. A teljesítmény és hang csomaggal a motorteljesítmény tornászható fel, mégpedig 360 lóerőre. A nyomaték még jelentősebben, 50 Nm-rel gyarapodik kereken 500 Nm-re. A nagyobb erő élénkebb gázreakcióban, intenzívebb gyorsulásban és húzóerőben nyilvánul meg, miközben nem növeli a fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékeket. Bónuszként az autó hangja is komolyabbá válik. A hátsó sportdob külön is megrendelhető az 540i, 540i xDrive és 530i modellekhez, kör vagy trapéz alakú végekkel, krómozott vagy karbon kivitelben.

Külön öröm, hogy a dízelmotorral szerelt autókhoz is rendelhető majd aktív pillangószelepes sportkipufogó-rendszer. A gázolajosok teljesítményének növelésére ugyanakkor csak 2017 nyarán nyílik lehetőség. Az 530d és 530d xDrive 3 literes soros hathengeres aggregátja a chiptuninggal 292 lóerős lehet (+27 LE), a nyomatéka pedig 650 Nm-re emelhető.

A fékteljesítmény is javítható M Performance kiegészítőkkel. Komplett rendszerek állnak rendelkezésre, belső hűtésű, perforált, könnyűszerkezetes féktárcsákkal és alumíniumból készült 4-dugattyús féknyergekkel az első tengelyen. Természetesen különleges M Performance könnyűfém felnigarnitúrák közül is lehet majd választani, 20 colos méretben. A könnyű és merev, kovácsolt kerekek Orbit szürke vagy kéttónusú fényezéssel készülnek és eltérő méretű, elöl 245/35, hátul 275/30 méretű sportabroncsokat feszítenek rájuk.

A külső M Performance kiegészítőket úgy tervezték, hogy optimalizálják a karosszéria körüli légáramlást és javítsák az autó tapadását nagy sebességnél. A gyári M sportcsomag kipótolható még néhány M Performance elemmel, de az 5-ös kaphat speciális M aerodinamikai csomagot is. A palettán szerepel egyedi első karbon spoilertoldat, hátsó diffúzor és csomagtartó élspoiler. Mindez megfejelhető még fekete küszöbtoldatokkal, fekete vesékkel és oldalsó szellőzőkkel, szénszálas tükörházakkal, valamint akár csíkozással is.

A műszerfal középállásjelzős M Performance Alcantara sportkormánnyal dobható fel, amelyet váltófülekkel is ki lehet egészíteni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/