/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a legdurvább Porsche Cayman

2015. február 04. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche a Cayman GT4 modellel bővíti tovább GT palettáját. A középmotoros Cayman GT4 néhány alkatrésze a 911 GT3-tól származik, így nem csoda, hogy 7 perc 40 másodperces időt futott a Nürburgring Nordschleife szakaszán.

A Cayman GT4 minden porcikáját a legnagyobb menetdinamika elérésére konfigurálták, ennek ellenére azonban nem vesztette el a rugalmasságát és a mindennapos használhatóságát. Hathengeres motorja a 911 Carrera S modelltől származik, 3,8 liter lökettérfogatból 385 lóerőt állít elő. Az aggregát fölényes menetteljesítményeket biztosít, a nulla-százas sprint csupán 4,4 másodpercet vesz igénybe, a csúcssebesség pedig 295 km/óra. Az átlagfogyasztás 10,3 l/100 km. A legjobb pedig, hogy a sofőr hatsebességes manuális váltóval pakolhatja a fokozatokat.

A Cayman GT4-et élesen megkülönböztették a többi modelltől, sokkal vadabban fest. Nagy leszorítóerő termelésére kihegyezett aerodinamikai csomagot fejlesztettek hozzá, amely többek között egy három légbeömlős és splitterrel kiegészített első lökhárítót, valamint egy nagyméretű fix hátsó szárnyat tartalmaz, amelyek nemcsak jól néznek ki, hanem az útra is tapasztják az autót.

A Cayman GT4 súlypontja is lejjebb van, 30 mm-rel közelebb eresztették az aszfalthoz. Ez utóbbi és a fékrendszer teljes egészében a 911 GT3 modelltől jött. Kívánságra kerámia fékrendszert, szénszál erősítésű műanyag vázas kagylóüléseket, továbbá egyedi Sport Chrono és Club Sport csomagot is beépítenek az autóba. Az utastérben az alapfelszereltség részei a fekete bőr/Alcantara sportülések és az Alcantara sportkormány.

A Cayman GT4 a Porsche GT modellek táborába tartozik, amelyek mindig is a lehető legközelebb álltak a versenyautókhoz. A Porsche kimutatásai szerint minden öt GT modell tulajdonosból négy rendszeresen versenypályára látogat autójával.

A Porsche Cayman GT4 a márciusi Genfi Autószalonon ünnepli a világpremierjét, azonban már megrendelhető. Németországi bruttó ára 85 779 euró. Az első példányok március végén kerülnek a márkakereskedésekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/