/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Magasabb kategóriába lép a MINI

2014. február 26. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A 2014-es Genfi Autószalon alkalmával a MINI bemutatja ötüléses Clubman Concept tanulmányát, amely 26 centiméterrel hosszabb és 17 centiméterrel szélesebb a jelenlegi Clubman modellnél.

A MINI immár ötven esztendeje a minimális hely maximális kihasználásának iskolapéldája. A MINI Clubman Concept 4,2 méteres hosszúságával és 1844 mm-es szélességével 26 centiméterrel hosszabb és csaknem 17 centiméterrel szélesebb a jelenlegi Clubman modellnél, így új járműkategóriába vezeti be a márkát.

A MINI Clubman Concept megnövelt belső méretei ellenére is azonnal jellegzetes MINI modellként azonosítható. A MINI klasszikus stíluselemei, mint például a hatszögletű hűtőrács, az oldalsó irányjelző-rácselemek, a fekete csíkok, valamint a jellegzetes alakú fényszórók és hátsó lámpák egyaránt igényes kidolgozásban jelennek meg. A MINI Clubman Concept elejének alsó traktusán összefüggő légbeömlő nyílás húzódik. Az első lökhárító külső részein az úgynevezett AirCurtain elemek tűnnek fel, amelyek speciális aerodinamikai megoldásként a kerékjáratok körüli légáramlásokat optimalizálják.

Oldalról látszanak az autó alapvető kvalitásai, a hosszú tengelytáv, a megdöntött ablakok és a rövid karosszéria-túlnyúlások. A karosszériatörzset krómdíszítésű övvonal választja el az utastér üvegezett felületétől és a tetőtől. Különlegesek a fekete króm/króm kétárnyalatú 19 colos könnyűfém keréktárcsák. A MINI Clubman Concept az első MINI modell, oldalán az úgynevezett AirBreather elemekkel, amelyek az első lökhárító AirCurtain kiegészítőinek formáját idézve belesimulnak a környező fekete sávokba. A harmadik féklámpa a Formula 1 stílusában a tetőlégterelő két szárnyidoma között kapott helyet. A MINI Clubman Concept hátulról is kimondottan széles és atletikus benyomást kelt. A legmeghatározóbb elem itt az osztott csomagtér-ajtó, amelynek keretét már nem különálló fémlemez alkotja.

Külsejével összhangban a MINI Clubman Concept utasterét is nagyobb méretek jellemzik. Négy ajtajával és öt teljes értékű ülésével az aktív életstílusnak is megfelelő teret kínál. Feltétlen említést érdemelnek a szokatlan anyagok: világoskék színű nubukbőr, vörös árnyalatú lakkbőr és lágy nappabőr teremt exkluzív belső hangulatot, amelyet patinás ezüst elemek egészítenek ki. A MINI Clubman Concept utasterének leghatásosabb megjelenésű eleme kétségkívül bőrborítású műszerfala. A kék tónusú erezett kőris szegély és fehér porcelánhatású felület mellett valósággal lebegni látszik a műszerfal felső fekete része. A felső és az alsó részt elválasztó csík rombuszmintát kapott, míg a műszerfal alsó régióját vörös árnyalatú lakkbőr borítja.

A középkonzol kijelző-felülete (160 mm x 150 mm) a választott tartalomhoz vagy a pillanatnyi menethelyzethez igazodik. A választott vagy az egyes járműfunkciókhoz kapcsolódó tartalomhoz három „intelligens” kapcsoló tartozik, amelyek szabadon is programozhatók, egyéni ízlés szerint rendelve hozzájuk a kívánt funkciókat. Az egyes kapcsolók eltérő tapintása révén a vezető menet közben anélkül aktiválhatja a különböző funkciókat, hogy tekintetét levenné az útról.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/