/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a Mercedes válasza a BMW X4-re

2015. április 19. 14:54   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Lerántotta a leplet kupé-crossoveréről a Mercedes-Benz. A GLC Coupé a BMW X4 eladásait szeretné rontani saját javára, amihez mindent bevetettek a csillagmárkás designerek és mérnökök.

Igazán szép kupé-terepjáró koncepciót mutatott be a Mercedes-Benz közvetlenül az Auto Shanghai szalon előtt.

A hétfőn a kiállításon is élőben szemügyre vételezhető GLC a második generációs GLK-n fog alapulni, és legjobban természetesen a nagytestvér GLE Coupéra fog hasonlítani.

A 4,73 méter hosszű jármű tisztességes, 2,83 méteres tengelytávot tudhat magáénak 21 collos alufelnikkel. Ezt fejeli meg a folyamatosan ívelő tető, melynek legmagasabb pontja is csupán 1,6 méteren található. A magasan elhelyezkedő övvonal, a széles de lapos hátsó lámpák, a hűtőrácson végigvonuló dupla krómcsík mind a modell laposságát hivatott erősíteni.

Az első fényszórókba teljes LED technológia kerül, míg a hátsó lökhárítóból két-két egymás fölött elhelyezkedő kipufogó mered ránk. A koncepció sárga fényezését fegyveracél színű kiegészítők dobják fel.

A végleges motorpalettáról egyelőre nem tudni, annyi viszont biztos, hogy a GLC Coupé elérhető lesz egy 3.0 literes V6-os biturbó benzines egységgel, melynek teljesítménye eléri a 367 lóerőt (270 kW) és az 520 Nm-es forgatónyomatékot. Ez utóbbi érték ráadásul 1400-as fordulatszámtól rendelkezésre áll 4000-ig folyamatosan. A négy kerék meghajtását a kilencfokozatú automataváltó oldja meg.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan mikor szeretné a Mercedes piacra dobni az autót, de talán ez is, valamint több részlet a holnap kezdődő kínai Auto Shanghai 2015 kiállításon várható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/