Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a terepes Škoda Superb

2019. június 06. 10:55   |   Autoblog
címkék:  

A Škoda első ízben a Superb modellből is elkészítette a robusztus Scout változatot. A Superb Scout kizárólag Combi változatban érkezik és gyenge minőségű utakra összeállított csomagot kapott, tehát 15 mm-rel nagyobb hasmagasság, összkerékhajtás és körkörös védőelemek jellemzik.

A Škoda Superb Scout formájában a cseh márka új csúcsmodellel egészíti ki offroad változatai kínálatát. A hajtásrendszer, illetve a jármű aljának kőfelverődések elleni védőburkolatát és a 15 milliméterrel megnövelt szabadmagasságot egyaránt magában foglaló, gyenge minőségű utakra összeállított, az alapkivitelhez tartozó csomag, valamint az összkerékhajtás révén a Superb Scout a műutaktól távol is jól elboldogul. Mindezt a menetprofil-választás Offroad üzemmódja is segíti, az adaptív futóműszabályzás pedig extrafelszerelésként rendelhető.

A Superb Scout csak a legerősebb motorokkal lesz elérhető. A 2.0 TDI dízel teljesítménye 190 LE, 400 newtonméter maximális forgatónyomatékát pedig hétfokozatú DSG sebességváltón keresztül továbbítja a négy kerék felé. A benzines 2.0 TSI erőforrás 272 LE teljesítményt és 350 newtonméter maximális forgatónyomatékot bocsát a vezető rendelkezésére. Ez a motor is már alapkivitelben hétfokozatú DSG sebességváltóhoz és összkerékhajtáshoz csatlakozik, és szintén teljesíti az Euro 6d-TEMP kipufogógáz-szabvány előírásait.

A Škoda jól ismert Scout modelljeinek stílusában az új Superb Scout is markáns offroad-külsővel jelenik meg. Új tervezésű, megnövelt hűtőrácsa az első lökhárítóba nyúlik és a Sportline kivitelhez hasonlóan fekete kettős lamellázattal készül, ez esetben krómozott szegéllyel. A Superb család további tagjaitól eltérően a Scout új tervezésű, alumíniumhatású alsó védőlemezekkel kiegészített, robusztus első és hátsó lökhárítót kapott, míg kerékjáratait, oldalküszöbjeit és ajtói alsó részét műanyagborítások óvják. A tetősínek és az oldalablakok szegélye krómozott, a külső visszapillantó tükrök házai pedig alumíniumhatású felületűek. A sárvédőkön Scout-plakettek tűnnek fel.

A Superb Scout 18 colos „Braga” könnyűfém keréktárcsákkal szerelt kerekeken gördül, extrafelszerelésként pedig ugyancsak kéttónusú kiviteben a 19 colos „Manaslu” keréktárcsák is választhatók. Kifejezetten a modell számára szerepel a palettán az új Mandarinnarancs metál külső fényezés. Az akár 2200 kilogramm vontatható tömeggel vonójárműnek is kiváló Superb Scout extrafelszerelésként rendelhető, kihajtható vonófeje mechanikus kireteszelésű.

Utasterében különleges fahatású dekorbetétekkel fogad a Superb Scout, amelyek az első ülésekhez hasonlóan Scout-logót hordoznak. Az üléskárpitok Scout-specifikus szövetből kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készülnek, kívánságra pedig barna díszvarrású Alcantara/bőr kárpitozás, az első ülések első felére pedig új kontrasztárnyalatú szegély is rendelhető. Az ülésfűtés elöl az alapkivitel része, hátul opcióként rendelhető a külső üléshelyekre. A központi monitor offroad-képernyőkkel egészül ki, s beszálláskor speciális logóval köszönti a vezetőt.

Számos Simply Clever megoldással találkozunk a tágas utastérben. Az első utasülés például kívánságra hátulról is elektromosan állítható, az extraként kínált alváscsomag pedig megnövelt méretű, kényelmes fejtámlákat, valamint plédet is tartalmaz. Amint a Superb minden Combi változata, a Scout is kategóriája legnagyobb, 660 és 1950 liter között variálható csomagterével érkezik. A csomagtérajtó kívánságra elektromosan mozgatható, extraként pedig a hátsó lökhárító alatti egyszerű lábmozdulattal is nyitható.

Az offroad stílusú, robusztus modellek immár nagy hagyományokra tekinthetnek vissza a Škoda kínálatában, 13 évvel ezelőtt mutatkozott be ugyanis elsőként az Octavia második generációjának masszív kivitele.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!