/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön az átváltozott Peugeot 308

2013. május 13. 15:00   |   Autoblog
címkék:  

Rá sem lehet ismerni a Peugeot 308 új nemzedékére, amely majd az idei szeptemberi Frankfurti Autószalonon áll első ízben a közönség elé. A forma elegáns és letisztult lett, a karosszéria 140 kilogrammal könnyebb lett, a beltér új formában jelenik meg, a hajtásláncok pedig még takarékosabbá váltak. Az új 308-cal a Peugeot a kompakt kategória legjobbjai közé szeretne bekerülni.

Az új Peugeot 308 a márka moduláris EMP2 platformjára épül, így méretei kompaktak (hosszúsága 4,25 m, magassága 1,46 m), tömege pedig az elődmodellnél alacsonyabb. A 140 kilogrammal könnyebb Peugeot 308 új mércét állít fel; van olyan változata, amelynek a kilométerenkénti emissziója nem éri el a 85 grammot. Az autó csomagtere a kalaptartó alatt 470 literes, ami a kompakt szegmensben kiemelkedő.

Az új Peugeot 308 megjelenése elegáns és dinamikus. Nyoma sincs már a hosszan elnyúló fényszóróknak és a „harcsaszájnak”. Az autó masszívnak, egy tömbből faragottnak tűnik, és igényesnek, alaposan kidolgozottnak látszik. Elöl a fénydiódasorral ellátott, finom vonalú és kifejező, ékszerre emlékeztető fényszórók egy nagymacska tekintetét idézik és erősen modern jelleget sugároznak. Hátul visszaköszön a crossoverek formavilága, valamint a fénydiódás lámpákból kirajzolódó három Peugeot oroszlánkarom, amelyek az autó modern és dinamikus jellegét emelik ki. Különösen jól néznek ki a hátsó lámpában összefutó oldalsó karaktervonalak.

A műszerfal is teljesen új koncepció szerint épült meg, az elrendezés a 208-ban látottakat követi. A volán kisméretű, a magasra helyezett kijelzőnek köszönhetően a vezetőnek nem kell levennie a szemét az útról, míg a nagy, 9,7 colos érintőképernyő a gondtalan vezetést szolgálja. Ez utóbbi számos menüpontot tartalmaz, ergonomikus kialakítással, maga a műszerfal pedig rendkívül letisztult vonalú, csupán néhány kapcsológomb került rá. A teljesen új formatervezői szemléletben egymásra talál a letisztultság és a csúcstechnika.

Az új Peugeot 308 világpremierje 2013. szeptember 10-én lesz a Frankfurti Autószalonon, és idén ősztől kezdik forgalmazni Európában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/