/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön az Audi S1 quattro

2014. február 12. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

Visszatér a nagy név, az Audi S1, igaz, nem egy tüzet köpő raliautó, hanem egy sportos kisautó formájában. A Genfi Autószalonon mutatják be az Audi S1 és S1 Sportback quattrót, az A1 modellcsalád zászlóshajóit. Kétliteres turbómotorjuk 231 lóerőt ad le, felfüggesztésük sportosra hangolt, így kategóriájuk legdinamikusabb modelljei lesznek.

Az új 2 literes TFSI erőforrás 231 lóerőt és 370 Nm nyomatékot generál, így a háromajtós S1 5,8, az ötajtós Sportback modell pedig 5,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Csúcssebességük 250 km/óra. Az erő a quattro hajtásnak köszönhetően veszteség nélkül juthat az útra. A sportos kisautók különösen agilisan viselkednek, menetstabilizáló rendszerükbe ugyanis differenciálzár funkciót is építettek. A rendszer az ívbelső kerekek finom fékezésével is javítja a tapadást és a kezelhetőséget. Új az elektromechanikus kormánymű is, melynek karakterisztikája az Audi drive select rendszerrel változtatható.

Az S1 modellek elöl 31 centiméteres féktárcsákkal és vörös féknyergekkel rendelkeznek. Szériában 17 colos kerekekkel és 215/40 méretű gumikkal szerelik őket, de felárért 18 hüvelykes felnikkel szállítják őket, 225/35 méretű abroncsokkal. Az A1 modellcsalád zászlóshajói amúgy új stílusú xenon plus fényszóróikról, egyedi lökhárítóikról, hátsó diffúzoraikról és oldalankénti dupla kipufogóvégeikről is felismerhetők. Négy új szín és a feláras quattro optikai csomag is feldobja a megjelenésüket. A quattro csomag többek között egy nagyméretű hátsó szárnnyal is ékesíti az autót.

A belső tér sötét tónusú, ahol a fekete szín dominál. A műszerek S-specifikus szürke számlapot kaptak, a pedálok anyaga pedig alumínium. Az alapáras sportülések mellett integrált fejtámlás S sportülések is rendelhetők.

Az Audi S1 és S1 Sportback 2014 második felében jelenik meg Németországban, 29 950 és 30 800 eurós árcédulával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/